Güçlü kadın üreten kadın

Güçlü kadın üreten kadın
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kadınlar, 5 ay önce kurdukları 'Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi' ile doğal ortamda ürettikleri yöresel lezzetleri ülke genelinde satarak, sofralara taşıyor. Kooperatif Başkanı Aynur Çeşmeliler, "Şu an 53 çeşit ürünümüz var. Kooperatifimizin 58 üyesi ve 252 tedarikçi kadınımız var. Hedefimizde 81 il var. Yakın zamanda yurt dışına da açılacağız" dedi.

Malkara'da bir araya gelen kadınlar, 5 ay önce 'Güçlü kadın, üreten kadın' sloganıyla 'Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi'ni kurup, köylerde ürettikleri yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturmaya başladı. Kırsalda ve iş dünyasında üreten kadınların bir araya gelmesiyle doğan kooperatif, kısa süre 58 kadın üyeye ulaşıp, ürün tedarikçi kadın sayısını da 252'ye çıkardı. İlçedeki köylerde kadınların tarlalarda organik yetiştirdiği sebze ve meyveden yapılan reçel, turşu, salçanın yanı sıra kışlık hazırlanan mantı, makarna, erişte gibi yöresel lezzetleri satın alan kooperatif, bu ürünlerin bölgede bulunan satış noktaları ve internet üzerinden satışını gerçekleştiriyor. Kadınlar, üretimle kendilerine kazanç elde ederken, doğal lezzetleri tüketiciyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiriyor.


Lezzetler sofraya

Trakyam Kadın Üretenler Kooperatifi Başkanı Aynur Çeşmeliler, insanların özlediği lezzeti sofralarla buluşturmak istediklerini söyledi. Çok büyük destek gördüklerini belirten Çeşmeliler, "Kadınlarımızla beraber insanlarımızın özlemiş olduğu tadı, lezzeti köy tarlalarından hiçbir katkı malzemesi kullanmadan özelikle ilaçlamaları kaldırarak doğal ürün üretmeye çalışıyoruz. Şu anda 5 dükkan ve internet üzerinden satışlarımızı yapıyoruz. Ticaret odasının bize sağlamış olduğu imkanlarla çok güzel yerlere geldik. Satış noktalarımızda satışlarımız çok iyi, özelikle hafta sonları. Pazarlara da giderek satış yapıyoruz. Şu ana kadar 5 fuara katılıp orada ürünlerimizi tanıttık. İnanıyorum ki insanların özlemiş olduğu lezzetleri 'Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi' ile buldu. Ürünlerimizi önce tüm bölgeye sonra tüm ülkeye satma konusunda çok iddialıyız. Trakya'nın her il ve ilçesinde şubelerimizi açmaya başladık. Çok büyük destek var. En kısa sürede bölgede şubelerimizi açacağız" dedi.


İRFAN DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.