Gürpınar Su Ürünleri Hali kaldırılacak mı? Ekrem İmamoğlu açıkladı!

Gürpınar Su Ürünleri Hali kaldırılacak mı? Ekrem İmamoğlu açıkladı!
Av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçılar da Vira Bismillah dedi. Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazete Damga İmtiyaz Sahibi Ali Tarakçı'nın hal sorusunu yanıtladı.

Tarakçı halin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki gündemi ve şu anki durumu sordu. Gürpınar’daki balık halinin büyük bir alana sahip olduğunu aktaran İmamoğlu, “Tabi İstanbul’da ulaşımla ilgili birtakım sorunlar yaşanıyor diye bazen bize şikayetler ulaşabiliyor. Ama artık bu hal, buradadır ve İstanbul’un tek mezat yeri burasıdır. Dolayısıyla bütün esnafımızın da buna uyum göstermesi ve buna uyması şarttır. Bu konuda sıkı denetimlerimiz olacaktır. Bu kural böyle. Öbür türlü haksız kazanca, kayıtsız bir kazanca giriyor. Bu da bütün düzeni sıkıntıya sokabiliyor. Dernek başkanımız, kooperatif başkanımız bize bir takım sıkıntıları aktarıyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı bazı sıkıntılar olabilir. Günün koşullarında ne yapabiliriz? Elbette bu sesi dinleyeceğiz. Vatandaşın arasındayız. Vatandaşın arasından hiçbir zaman ayrılmayacağız” dedi.

GAZETECİLERİN “İTİRAZINIZ HALA GEÇERLİ Mİ” SORUSUNU YANITLADI
İmamoğlu Tarakçı'nın, “2009’da, Beylikdüzü İlçe Başkanı olduğunuz tarihten itibaren Gürpınar’daki Balık Hali de yapılmaya başlandı. Siz, o tarihten itibaren, bu halin yapılmasıyla ilgili olarak ciddi bir kampanya yürüttünüz. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduktan sonra da devam ettiniz. Şu anda İBB Başkanı’sınız. O itirazınız hala geçerli mi” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 
“Haklı bir soru. Ben, bilindik siyasetçiler gibi dünü ayrı, bugünü ayrı yorumlayan birisi değilim. Akılla, bilimle hareket ederim. Birkaç sebepten dolayı, Gürpınar’daki bu halin imalat sürecine muhalefetimiz vardı. Birincisi Beylikdüzü ölçeğindeydi. Beylikdüzü’nün coğrafyasının buna uygun olmadığı yönünde kanaatlerimiz vardı. Ben, bu konuda haklı olduğumuzu düşünüyorum. Her sahilde, her şey yapılmaz. İkincisi; bu balık halinin İstanbul’un böylesi bir tarafında olmasının balıkçı esnafımızı zora sokacağını söylemiştim o zaman. İstanbul’un belli yerlerine gerçekten uzak olduğunu ifade etmiştik. Az önce kooperatif başkanımız da söyledi; İstanbul’un farklı yerlerinde mezatlar oluyor. Bunu ana sebebi, bu zorluk. İstanbul’un daha kapsayıcı bir yerinde bu işin olmasının daha doğru olacağını ifade etmiştim o zaman.”

“BURASI YAPILDIKTAN SONRA, ‘BAŞKA YERE  TAŞINABİLİR Mİ’ DİYE ÇALIŞMA YAPMIŞLAR”
Soruya Büyükşehir hafızasından cevap vermek istediğini belirten İmamoğlu, şu ilginç bilgileri paylaştı: 

“Bu konuyu, gelir gelmez sorguladık. Bizden önceki belediye başkanıyla da sorguladık. ‘Başka bir yerde balık hali yapılsın’ diye fizibiliteyi başlatan, benden önceki Büyükşehir Belediyesi. Hatta, Anadolu yakasında bir yere bakılmış. Hatta, kooperatif başkanı da bilir ki, ‘Balık Adası’ diye bir proje çalışmışlar. Dolayısıyla kendi dönemlerinde yapılan bir işten, fazla değil, 3-4 sene sonra, ‘Bu balık hali başka bir yere taşınabilir mi’ diye çalışmalar yapmışlar. Tabi bir gerçeklik var: Buraya çok büyük bir para harcandı. Daha iyi bir ortam, daha iyi bir ekonomik koşul, daha geçerli bir proje olgunlaşırsa, elbette B planı düşünülebilir. Ama bugünün koşullarında biz, böyle bir yatırıma girmeyi doğru bulmuyoruz. Şu anda burası, 250 bin metrekareye yakın bir alan. Ne kadarını kullandığımızı, buradaki yetkililerimiz, buradaki kooperatif başkanı biliyor. Bazı işlerde israf olunca, insan üzülüyor. Ya da bazı ilerde yanlış yapıldığında, bu filmi geri saramıyorsunuz. Şu anda biz, bu süreci yönetiyoruz ne yazık ki. Ama neticede, ‘Bundan sonra biz süreci yeni baştan alalım, tekrar yapalım’ dersek, açıkçası o büyük bir ikinci israfa dönüşür. Bu yönüyle yapacak bir şey yok.”

“ESNAFIMIZI KORUYACAK BİR DÜZENİ HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ”
O dönemde uzman kişilerden aldığı bilgiler ışığında görüşlerini paylaştığını belirten İmamoğlu, “Bugün nasıl, ‘Marmara Denizi’ni kanal kirletir’ diye ya da başka unsurlarla anlatırken, ‘Bu denizi Allah korusun’ diye anlattığım bütün prensipleri, nasıl ki bilim insanlarından dinledim, o zaman da aynı şeyleri yapmıştım. Ama artık yapıldı. Şimdi bu koşularla hem balıkçı esnafımızı hem de denizde avlanan balıkçılarımızı koruyacak bir düzeni hep beraber inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.