Hacıoğlu: Esenyurt'u yaşanır bir kent kılmak için yola çıkıyoruz

Hacıoğlu: Esenyurt'u yaşanır bir kent kılmak için yola çıkıyoruz
Yenilenebilir enerji sektörünün çalışanlarından Murat Hacıoğlu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olabilmek için aday adaylık dosyasını ilçe örgütüne takdim etti.

Esenyurt'un İstanbul'un en kalabalık ilçesi olduğuna dikkat çeken Hacıoğlu, “Esenyurt'u yaşanabilir, sağlıklı ve yoksulluktan arınmış bir kent kılmak için yola çıkıyoruz” dedi.

Yenilenebilir enerji sektörünün çalışanlarından Murat Hacıoğlu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olabilmek için aday adaylık dosyasını ilçe örgütüne takdim etti. Esenyurt'un Türkiye ve İstanbul'un en kalabalık ilçesi olduğuna dikkat çeken Hacıoğlu aynı zamanda kentin yine Türkiye ve İstanbul'un ne yazık ki çok sayıda sorunla anılan da bir numaralı ilçesi olduğunu anımsattı.

Esenyurt hak ettiğini alacak!

Esenyurt'un çok genç bir nüfusu olduğuna dikkat çeken Hacıoğlu, “Biz yıllarını Esenyurt'a vermiş, uzun yıllar Esenyurt'ta çalışıp bu kente hizmet etmişler olarak şunu söylüyoruz; Esenyurt hak ettiğini alacak. Niye bunu söylüyoruz zira Esenyurt hak ettiği değeri alamıyor. Genç bir nüfusumuz var. Kıymetli bir coğrafyamız var. Üstelik toplumun her kesiminden insanın bir arada yaşadığı bir şehirden söz ediyoruz. Halkların kardeşliği gerçekliğini içinde barındırabilecek Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Laz-Çerkez, Arap herkesin bir arada kardeşlik içinde yaşadığı bir kent idealini yaratmak zorundayız” dedi.

Esenyurt için gönlümüz ittifaktan yana
Hem Esenyurt'ta hem İstanbul'da en büyük dileğinin tüm sol bileşenlerin ittifak içinde olması olduğunu da anımsatan Hacıoğlu bu yönüyle, TİP, CHP ve HDP'nin ortaklaşa bir mücadele vermesi gerektiğinin altını çizdi. Hacıoğlu, “Biz siyaset yaparken kendimiz için değil her daim halkımız için, mağdur kesimler için, haksızlığa uğrayan insanların sesi olmak için siyaset yaptık. Genelde de yerelde de bu anlayışımız hiçbir zaman değişmedi. Bu siyaseti yapar, mücadeleyi verirken de h er zaman solda olduk. O yüzden temennimiz bütün sol partilerin aynı çatı altında buluşabilmesidir” ifadelerini kullandı.

Hacıoğlu: Kalbimiz hep solda
Sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olan Murat Hacıoğlu, Trabzon Tonya doğumlu. Eski adıyla Twitter yeni adıyla X olan mecrada da oldukça aktif olan Hacıoğlu, siyasette önemli bir aktivist olarak dikkat çekiyor. Kendisini anlatan Hacıoğlu, “Kalbimiz, aklımız her daim solda. Biz toplumcu belediyecilik anlayışını benimseyen bir ekole sahibiz” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-02-06-saat-19-20-49-3038d27d.jpg

Belediyecilikte Terzi Fikri'yi örnek alırız
Yerel yönetimlerde toplumcu belediyeciliğin hayati bir önem taşıdığını kaydeden Hacıoğlu, “Şimdiye değin süregelen yönetim anlayışları mevcut rantı kendi aralarında bölüştürmekten ileri gitmemiştir. Biz ise toplumcu belediyecilik diyoruz. Kentin rantını o kentliye vermekten yanayız. Toplum için ne kadar çok şey yapabilirsek o kadar kâr düsturuna sahibiz. Bu yolda da daima fikir öncümüz büyük bir saygı ve özlemle andığım bir zamanların Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez namı değer Terzi Fikri'dir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.