Hafta sonunda sokağa çıkma yasağı var mı? 13-14 Haziran'da sokağa çıkılacak mı

Hafta sonunda sokağa çıkma yasağı var mı? 13-14 Haziran'da sokağa çıkılacak mı
Koronavirüs ile mücadele kapsamında hafta sonlarında getirilen sokağa çıkma kısıtılamasının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Özellikle de İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını arıyor. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 13-14 Haziran'da sokağa çıkılacak mı? İşte detaylar...

Türkiye'de en çok pozitif vakaya rastlanan ve en yüksek ölüm sayısına sahip İstanbul'da bir hafta sonu daha geldi. Koroanvirüs sebebiyle başlatılan hafta sonu sokağa çıkma kısıtılamasının devam edip etmeyeceği araştırılıyor. Özellikle de 65 yaş ve üstü vatandaşlar için geçerli olan kısıtlama ile ilgili birçok sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 13-14 Haziran'da sokağa çıkılacak mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.
 

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağı veya olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayımlanmış, bu genelgenin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.” cümlesi ile yasağın iptal olduğunu duyurmuştu. Bu hafta yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini söyledi. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu kısıtlaması ile ilgili bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.