Hakkımızı savunacağız

Hakkımızı savunacağız
Bakırköy Belediyesi’nde 30 aydır toplu sözleşme yapılmadığını belirten bir grup çalışan, protesto eylemi yaptı. "Toplu Sözleşme Hakkımız Gasp Edilemez" yazılı pankart taşıyan grup, yaptıkları açıklamanın ardından dağıldı.

Özgürlük Meydanı’nda toplanan belediye çalışanları, buradaki basın açıklamasının ardından belediye binası önüne yürüdü. Sloganlar atan, "Toplu Sözleşme Hakkımız Gasp Edilemez" yazılı pankart taşıyan grup, olaysız dağıldı. Grup adına konuşan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, "Yaklaşık 20 aydır toplu sözleşmelerimiz bağıtlanmıyor. Aynı şekilde işçi arkadaşlarımızın da 30 aydır toplu sözleşmeleri bağıtlanmıyor. Üzerine de mevcut kazanımlarımız elimizden alınmak isteniyor. 900 lira kazançlarımızdan düşme talep ediliyor işveren tarafından. Makul düşünen bir bireyin de kabul edemeyeceği bir durum. Günümüz şartlarında bir pahalılık yaşıyoruz. İşçi memur el ele eylemimizi yapacağız" dedi.

2 işçi işten çıkarıldı

"Bu birlikteliği kırmak için 2 işçi arkadaşımız işveren tarafından eylemlere katıldıkları için işten çıkarıldı, kovid bahanesiyle" diyen Erdem, "Halbuki belediye başkanına da ifade ettik eğer kovid gerekçeyse bu belediyede arkadaşlarımız, anneler ve babalar gününde kapı kapı çiçek dağıttı. O gün de kovid vardı. Demek ki siz sendikal faaliyetlere gözdağı vermek için arkadaşlarımızı işten çıkarıyorsunuz" ifadelerini kullandı. İşçiler, 28 Ağustos’tan bu yana 12’nci eylemlerini gerçekleştirdi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.