Halis Kahriman: 2 yılda 1 tane okul yapmadılar

Halis Kahriman: 2 yılda 1 tane okul yapmadılar
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, parti ilçe binasında düzenlemiş olduğu kahvaltı programında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'u eleştiren Kahriman, “İki yıldır ilçede bir tane bile okul yapmadılar. Belediye başkanı elini taşın altına koyup bu konuda sorumluluk almalıdır” dedi

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman parti ilçe binasında düzenlemiş olduğu kahvaltı programında yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek partinin son 5 ay içinde yapmış olduğu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 10 Ekim'de ilçe binasında yapılacak olan parti açılışına, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katılacağını duyuran Kahriman, “ Sizlerle 5 aylık bir sürecimizi değerlendireceğiz. Sizlerin de DEVA Partisi'ni nasıl değerlendirdiğinize dair soru ve görüşlerinizi almak isterim. Genel başaknımızın çalışmarıyla Türkiye'nin bir DEVA'ya ihtiyacı olduğunu gördük. İktidara gidişimizi de Esenyurt'ta başlatacağız. Siyaset iddia işidir. İlk seçimde Esenyurt'u alacağız. 2024'te belediyenin tabelasını değiştireceğiz. Hem gücümüz hem de milletin bize karşı teveccühü var. Ülkenin olağanüstü sıkıntıları var. Bu sıkıntılara rağmen DEVA Partisi'nin inanılmaz çalışmaları var. Dünya tarihinde çok az parti ülekenin sıkıntılarını projelendirir. İşte biz o partilerden biriyiz. Türkiye'nin hangi dalda sıkıntıları varsa masaya yatırıldı” şeklinde konuştu.


Partizanlığı sonlandıralım

Parti olarak Türkiye'yi aydınlığa çıkarmaya hazır olduklarını söyleyen Kahriman, “Adana'da tarımla ilgili 87 maddelik açıklamalarımız Türkiye'nin 81 ilinde ses getirdi. Türkiye'de ve dünyada ciddi su sıkıntıları olacaktır. Önlemler alınmazsa önümüzdeki günlerde kıtlık başlayacak. Birçok bilim insanımızda bunu ifade ediyor. Planlarımızı yapıp projelendirmezsek ülke olarak büyük kayıplar yaşayacağız. DEVA Partisi olarak biz hazırız. Değişimi ve dönüşümü yaptıktan sonra aydınlığa çıkarmak bize düşüyor. Partizanlığı bir kenara bırakıp ülkeyi kim aydınlığa çıkarabilir bunun üzerinde düşünmeliyiz. Ülkenin geleceği için partizancılığı yıkmalıyız. 10 Ekim'deki açılışımızda herkes partiye olan ilgi ve alakayı görecektir. Yüzde 64'le en çok oy oranını kazanan partiyiz. Esenyurt üzerinde de on binden fazla üyemiz var. Gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz. 250 üzerinde esnafımızı ziyaret ettim. Yüzde 90'ı 'Babacan'ı görmek istiyoruz' diyor. Ülkenin İçişleri Bakanı programlarda konuşuyor ve hakkındaki iddialar da ortada. Ama ne savcı ne hakim üzerine düşenini yapmıyor. Demokrasi, adalet ve hukuk üstünlüğü yoksa o ülkenin geleceği de yoktur. Bizim amacımız demokrasiyi getirmek. Türkiye'nin güvenli limanı ortadan kalkmıştır” dedi.


Bozkurt elini taşın altına koymalı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un çalışmalarını eleştiren Kahriman, vaatlerini yerine getirmediğini belirterek şunları kaydetti,Eski Türkiye yok. Hepimiz teknoloji ile iç içeyiz. İnsanlar vaat ettiğin çalışmlara bakıyor. Neyi ne kadar uyguladı. Bu yüzden bir dahaki seçimde kolaylıkla hesap sorabiliyor.  Mevcut Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt 'Umudun Şehri Esenyurt' olarak bir kampanya yürüttü. Kendisiyle görüştük. Vaat ettiği projelerin yüzde 35'ni yürüttüğünü belirtti. Tahmin ettiğime göre yüzde 10'unu ya yaptılar ya da yapamadılar. Yerel iktidar CHP'dir ama genel iktidar AK Parti'dir. İlçe milli eğitim müdürüyle görüştük. Yılda 12 bin öğrenci eğitim-öğretim hayatına başlıyor. İlçede 6 okul yapılmadığı sürece öğrenciler boşta kalacak. Belediye başkanı bu konuda elini taşın altına koymak zorundadır. İki yıldır ilçede bir tane bile okul yapılmamıştır. Sınıf ortalaması 40'tan başlayıp 75'e kadar yükseliyor. Bu şartlar altında okuyan bir öğrenci başarılı da olsa dünya çapında dereceye girebilir mi? 30 kişilik bir ekip oluşturduk ve 43 mahallede görevlendirdik. Yıl sonuna kadar bütün sıkıntıları tespit edeceğiz. Bütün sıkıntıları tespit edip kamu ile paylaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.


 


Parlamenter sistem vurgusu

DEVA Partisi'nin Cumhur İttifakı'nın içinde olmayacağının altını çizen Kahriman, “DEVA Partisi olarak güçlü parlamenter sistemden yanayız. Cumhur İttifakı'nın içinde olmayacağımızın da altını çizmek isterim. Güçlü parlamenter sistemi destekleyen hangi parti olursa olsun destekleyeceğiz. AK Parti de çıkıp bunu söyleyebilir. Ama bu konuda pişmanlık yaşadığını düşünüyorum. Biz parti olarak güçlü parlamanter sistemi istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu'nun partimizi ilgisi daha fazla. Bunun sebebi de ezilen bir kesim olduğu için demokrasiyi hangi partinin getireceğine inanıyorsa onu benimsiyor olmasıdır” dedi.


deva partisi esenyurt


HDP'nin tavrını değerlendirdi

HDP'nin Millet İttifakı'nı destekleyeceğini düşünen Kahriman, millet ittifakının adayı sağda da solda da herkesten oy alabilecek biri olmalı noktasına değinerek, “Selahattin Demirtaş'ın bir paylaşımı oldu 'bu seçimde bağrımıza taş basarız' diye. Bu da Millet İttifakı'nı destekleyeceklerini gösteriyor. Bu konuda HDP karar verecek. Genel başkanımız da bir haber programında belirtti. Güçlü parlamenter sistem maddeler halinde yürümeli. Başkan adayının hiçbir partiye mensup olmayacağı söylendi. Böyle birinin olacağını ifade ediyorlar. Partilerin açıklamalarını doğru bulmuyorum. Millet İttifakı'nın adayı sağda da solda da herkesten oy alabilecek biri olmalı. Ama buna tabi partiler karar verecek” ifadelerini kullandı.


 

HABER:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.