Halis Kahriman: Gazeteciler kıymet görmeli!

Halis Kahriman: Gazeteciler kıymet görmeli!
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, basın mensuplarını ağırlayan DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, “Bugün Türkiye'de 11 bin gazeteci işsiz kalmış durumda. Aşsız kalmış durumda. Neden? Gerçekleri yazdıkları için. Bunun tam tersi olması lazım. Gazetecilerin her daim kıymet görmesi lazım” dedi

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, gazetecileri ağırladı. İlçe Binası'nda gerçekleştirilen buluşmada, Kahriman gazeteciliğe ve ülke siyasetinin gidişatına ilişkin önemli mesajlar verdi. Kahriman, “Öncelikle 1961 yılında cesurca, hakları için mücadele eden cesur gazetecilerin bu gününü kutluyorum. Tabii üzerinden yıllar geçti. O hakları aldınız ama Anayasa'da o haklarınız peyderpey elinizden alındı. Bugün ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi hakikaten özgür basının olmaması. Geçenlerde bir gazeteci arkadaşımız mesela Adalet Bakanı'na bir soru sordu. “Tutuklu kaç gazeteci var?” dedi. Bakın dedi ki; “Bana bunu sormayın.” Bu çok manidardır. Bugün cezaevinde 43 gazeteci var. Ülkenin sıkıntılarını dile getirip, yazdıkları için cezaevindeler. Bugün Türkiye'de 11 bin gazeteci işsiz kalmış durumda. Aşsız kalmış durumda. İşsiz, aşsız kalma nedenleri ise son 20 yılda objektif değerlendirmeler yapan, kalemini gerçekler üzerinden yazan gazeteciler maalesef ki işsiz kalmıştır. 2022 yılında araştırma yapıldı 180 ülke içinde basın özgürlüğü konusunda Türkiye 149'uncu sırada. Bu çok acı verici” dedi.

Basın özgür değilse demokrasi yoktur

Basın özgürlüğünün önemine dikkat çeken Kahriman, “Türkiye Genel Başkanımız Ali Babacan, ekonomi bakanı iken dünyanın en güçlü 16'ıncı ekonomisi idi şimdi gitgide geri gitti ve 23'üncü sıraya düştü. Şimdi gene de ekonomik anlamda 23'üncü güce sahip Türkiye basın özgürlüğü noktasında neden bu kadar geride olabiliyor? Bu kabul edilemez. Bir ülkede basın özgür olmadığı sürece o ülkenin geleceği olmaz. Bakıyoruz bundan 15 gün önce mevcut iktidarın bir bakanı olan Sayın Varank'ın kuzeni 4 milyon liralık bir yolsuzluk yapıyor. Ne Varank'a ne kuzenine soruşturma yok ama onu haber yapan gazeteciye dava açılıyor. Maalesef gerçek bu. Hırsızlık yapmak suç değil ama hırsızlığı yazanlar suçlu oluyor. Ne güzel İstanbul değil mi? Böyle kötü, karanlık bir dönemden geçiyoruz. Cesur gazetecilere ihtiyacımız var. Gerçekleri yazan gazetecilere ihtiyacımız var. Türkiye'nin artık kaybedecek bir zamanı yoktur” diye konuştu.

Hepimize sorumluluk düşüyor

DEVA Partisi'nin sorumluluk alacağını anlatan Kahriman, Türkiye'nin dertleri var, problemleri var. Bize bu noktada sorumluluk düşüyor. Ülkemiz için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. DEVA Partisi olarak bizim de amacımız budur. Türkiye'nin sorunlarını tek tek ele alıyoruz. Bunu yaparken de belli bir bölgeye, zümreye değil bütün bir ülkemize hitap ediyoruz. Ne sağcı ne solcu herkesin partisiyiz. Kim kendini Türkiye'nin göbeğinde görmek istiyorsa işte orada adres DEVA Partisi'dir. Dolayısıyla biz bu partiyi kurarken; kadınlarımıza kıymet verdik. Kadınlarımıza yüzde 35 kota getirdik ve parti içinde kadın temsilini yükseltmek istedik. Bu rakam yeterli mi? Tabii ki yetmez. Bunu daha da artırmalıyız. Çünkü değişim istiyorsak kadınlarımızın daha çok siyasetin içinde olması lazım” dedi.

Gençlerin arkasında yürürüz
DEVA Partisi için gençlerin çok kıymetli olduğunu da vurgulayan Kahriman, “Yine kadınlarımız gibi geleceğimize yön verecek diğer bir kesim de gençlerimiz. Şu an 30 milyon genç seçmenimiz var. Gençler ülkemizin geleceğine karar verecek. Yine partimizde de yüzde 20 gençlik kotası mevcut. Ve bilsinler ki biz gençleri arkamızda yürütmeyeceğiz. Gençler önümüzde yürüyecek biz onların arkasında yürüyeceğiz. DEVA Partisi olarak bizim yegane anlayışımız budur. Yine diğer önemli bir politikamızda bugüne kadar hiç siyaset yapmamış insanları partimize kazandırmak. Bu konuda da ciddi bir kazanım sağladık” diye konuştu.

Gençler ülkeyi terk ediyor

Gençlerin ülkeyi terk ettiğini belirten Kahriman, “Bu ülkede maalesef son süreçte, yani bir yıl içerisinde 370 bin gencimiz bu ülkeyi terk etti. Sadece gençler değil, aynı zamanda bir yıl içerisinde 8 bin doktor arkadaşımız da bu ülkeyi terk edip Almanya'ya gitti. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? ‘Varsın gitsinler.’ Bunlar, bu ülkenin değerleridir. Cumhurbaşkanımız, doktorlarla ilgili bunu söyleyemez. Peki gençlerimiz niye bu ülkeyi terk ediyorlar? Ekonomik özgürlükleri olmadığı için, gelecekleri olmadığı için ister istemez bu ülkeyi terk etmek zorunda kalıyorlar. Ama gençler, merak etmeyin. Evet, gençler bu ülkeyi terk ediyor. Ama burada olan gençlere sesleniyorum. Biz, beraber mücadele edeceğiz. Niçin mücadele edeceğiz? İlk önce bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü getireceğiz. Akabinde de gençlerin ekonomik özgürlükleri olacak. Beraber mücadele edeceğiz” diye konuştu.
 

Gençlerin parası yok
Türkiye'deki gençlerin aklıyla adeta alay edildiğini belirten Kahriman, “Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? Diyor ki 'Gençler, yılda en az iki sefer Avrupa ülkesini gezin’. Doğru diyor. Kimlere diyor biliyor musunuz? Hani son dönemlerde pudra içen bir genç vardı ya, o AK Partili genç var ya -ismi pudra mıydı, neydi bilen var mı- bu gençlere sesleniyor. Şu anda Esenyurt'ta bulunan genç kardeşlerimin Avrupa Yakası'na geçmek için acaba ceplerinde harçlıkları var mı? Bırakınız Avrupa'yı da Anadolu'ya gidecek paraları yok. Bu genç kardeşlerimiz merak etmesinler, bu ülkenin ekonomisine can, Ali Babacan gelecektir. Türkiye siyasi tarihinde örneği görülmemiş bir çalışma yapılıyor. Biz, sadece konuşan bir parti değiliz. Aynı zamanda çalışan ve üreten bir parti olacağız. Şu an itibariyle 13 tane eylem planımız hazır ama seçime kadar 22 tane olacak. Çünkü zaman kaybetme zamanımız yok. Millet aç, mutfakta yangın var, pazarda ateş var, cepte para yok” şeklinde konuştu.

20 tane eylem projesi hazır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Halis Kahriman, “Şimdi böyle bir oluşum içinde ülkemiz için mücadele ederken, neler oluyor? Sayın Cumhurbaşkanımız 6 siyasi parti üzerinden “hiçbir şey söylemediler” diye bizleri eleştiriyor. Ey sayın cumhurbaşkanı, DEVA Partisi Türkiye tarihinde hiçbir siyasi partinin yapamadığını yapıyor. 500 kişilik bir kadro oluşturduk. Ve bu kadro ne yaptı? Türkiye'nin eksikliklerini masaya yatırıp 20 tane eylem projesi gerçekleştirdiler. İktidara dahi gelmeden sağlıktan, eğitime, sanayiye kadar birçok alanda projemizi geliştirdik bunlardan 6 tanesini de paylaştık. Bunu niçin yaptık? Çünkü biz yarın iktidara geldiğimiz zaman çalışmaya başlayacağız. 24 saat içinde değişimi başlatacağız” ifadelerini kullandı.

İşleri güçleri zam yapmak

Siyasi iktidarın zam yapmak dışında hiçbir icraati olmadığının altını çizen Kahriman, “AK Parti iktidarı artık bu ülkede bir şeyler yapamıyor. Sadece zam üstüne zam yapıyor. Bakıyorsunuz 'ete zam yaptık çünkü et sırasında kuyruk vardı' deyip milletle dalga geçiyorlar. Şekere, ete yine zam geldi. Şekeri ABD'den ithal eder hale geldik. AK Parti'nin işte tek görevi zam yapmak. Doğal gaza zam yaptılar. Konutlara yüzde 35, sanayicilere doğal gazda yüzde 50 zam yaptılar. Bir de diyorlar ki 'bunlar güncelleme' milletle gerçekten dalga geçiyorlar. Bu kadar zammın olduğu yerde sanayici, vatandaş ne yapacak? Bu ülkede adalet, demokrasi kalmamış. Bunlar kalmadığı içinde ekonomi tepetaklak gidiyor. Demokrasinin olmadığı yargı bağımsızlığının olmadığı bir yerde düzen olmaz, ekonomi iyi gitmez” ifadelerini kullandı.







BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.