Halis Kahriman : Partiyi değil ülkemizi seçtik!

Halis Kahriman : Partiyi değil ülkemizi seçtik!
DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, DEVA Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Medeni Yılmaz'ı ağırladı.

DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, DEVA Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Medeni Yılmaz'ı ağırladı. Yılmaz'a başarılar dileyen ve her zaman yanında olduklarını söyleyen Kahriman, “Biz bu seçime CHP listelerinden girdik. Aslında kendi listemizle girecektik ama son 36 saatte karar değişti. Parti mi, ülke mi diye düşündük. Ülkemizi tercih ettik. Ülkemiz için böyle bir karar aldık” dedi.

HABER: BARIŞ KIŞ

Seçime sayılı günler kala DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman da seçim çalışmalarına ağırlık verdi. DEVA Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Medeni Yılmaz'ı yemekte ağırlayan Kahriman yaklaşan seçimlerin hayati bir önem taşıdığını söyledi. Kahriman, “Bu sıradan bir seçim değil. 100 yıllık tarihimizin demokrasi seçimidir. Ya demokrasi seçeceğiz ya da kişilerin üstünlüğünü seçeceğiz. Şu an Türkiye'de kişilerin üstünlüğü var. Biz buna karşı hukukun üstünlüğü için mücadele edeceğiz. Demokrasi için mücadele edeceğiz. Aydınlık bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Şu an karanlık bir dönemden geçiyoruz. Geleceği göremiyoruz, çocuklarımız, gençlerimiz gelecekten umutsuz. Bizim milletimiz bunu asla hak etmiyor. Avrupa ülkeleri uzaydan bahsederken biz hala ekmek, soğan mücadelesi veriyoruz.

En büyük banknot olan 200 liramızla 1 kilo bile et alamıyoruz. Bizim paramız pul olmuş. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Şahsi bir beklentim yok

Kendisinin de milletvekili aday adayı olduğunu fakat aday olamadığını hatırlatan Kahriman, bu konuda hiçbir sıkıntı taşımadığını da söyledi. DEVA Partisi'nin son anda CHP listelerinden seçime girme kararı aldığını anımsatan Kahriman, “Benim şahıs olarak bir beklentim yok sadece ülkemi düşünüyorum. Bu işler bir de kısmet, nasip işi. Nasipte varsa olur yoksa olmaz. Biz buna inanıyoruz. Dolayısıyla DEVA Partisi olarak biz niye kendi adımızla seçime girmedik? Son 36 saatte karar değişti. Dedik ki ülke mi yoksa parti mi? Biz dedik ki önce ülkemiz. Biz genel merkezimizin kararına uyarız ve uyduk da. Bunun sonucunda bağrımıza tas bastık, önce ülkemiz dedik, ülkeyi seçtik. Onun için CHP listelerinden seçime girildi. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz, önümüzdeki 15 yıl bu ülkeyi Ali Babacan ve kadroları yönetecek. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. 14 Mayıs'ta demokrasi kazanacak. Şimdiden başladılar. “14 Mayıs'ta darbe olacak” diyor İçişleri Bakanı. Ayıp ya ayıp. Siz milletin kararına saygı duymak zorundasınız. Biz 14 Mayıs'ta gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Türkiye'yi ayağa kaldıracağız

Yemekli toplantıda konuşan Dr. Medeni Yılmaz ise seçimleri kazanarak Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. Yılmaz, “Bugün burada olduğum için mutluyum. Sizlerle tanışmak çok anlamlı. Muşluyum, Tıp Fakültesi mezunuyum. 22 yıl kendi ülkemde doktorluk yaptım. 2002 yılında AK Parti'den milletvekili seçildim. 2020 yılında ise DEVA Partisi'ni kurduk.

Şu anda partimizin genel sekreteriyim ve milletvekili adayayım. Partimizi niye kurduğumuzu tahmin edersiniz; demokrasi için, hukuk için, haklarımız için kurduk. Çünkü siyasi iktidar artık toplumun sorunlarına yanıt veremiyor. Ama hiç korkmayın. Biz kazanacağız ve Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.