Halit Cebeci: 150 milyon dolar üzerine 300 milyon zarar ederken borcu nasıl kapattınız?

Halit Cebeci: 150 milyon dolar üzerine 300 milyon zarar ederken borcu nasıl kapattınız?
Bakırköy Belediyesi Meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Halit Cebeci, Bülent Kerimoğlu’nun, 'Sıfır borçlu belediye’ açıklamasına değinerek, “Geçmiş yönetimden 150 milyon dolar borç kaldığını bizzat Başkan söylemişti. Son beş yılda yapılan bütçeyi tek tek yazdım. Bakırköy Belediyesi en az 300 milyon TL zarar etmiş. Siz bu borcu nasıl kapattınız?” diye sordu. Eleştirilere cevap veren Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak ise borçla alakalı bir açıklama yapmadı

Bakırköy Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Halit Cebeci, 20 yıllık Ak Parti iktidarında yapılanları anlattı. Cebeci, Milli Savunma Bakanlığı, eğitim, sağlık, ulaşım, alt yapı, hava yolları ve yerli otomobil TOGG’a kadar pek çok konuda 200 yıllık icraatlara imza attığını belirtti. Bakırköy’de de Milli Eğitim’e bağlı okulların tamamının devlet tarafından depreme hazır hale getirildiğini ifade eden Cebeci, pandemi döneminde bir ay gibi kısa bir sürede Bakırköy'de 1000 kişilik hastanenin açıldığını dile getirdi. Cebeci, Bolu Dağı Tüneli’ni patates deposu yapma zihniyetinde olanlara karşılık, benzer yüze yakın tünelle ulaşımı dert olmaktan çıkarmış bir Ak Parti iktidarından bahsettiğini, kavşak, alt yapı gibi icraatları anlatmaya zamanın yetmeyeceğini ifade etti. Geçtiğimiz ay bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, ‘Başkandan sonra konuşma yapılamaz’ kuralı nedeniyle cevap veremediğini belirten Cebeci, Kerimoğlu’nun “Biz Türkiye’yi Bakırköy gibi yöneteceğiz” ifadesine atıfta bulunarak “İyi ki siz Bakırköy’ü yönetmiyorsunuz” dedi.

Bağcıyla işimiz yok

Başkan Kerimoğlu ve yönetiminin Bakırköyde taş üstüne taş koymadığı 8. yılı geride bıraktığının altını çizen Cebeci, “Biz üzüm yemenin derdindeyiz. Bağcıyla işimiz yok” diyerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nda Bakırköy’ün 973 ilçe arasından 6. sırada olmasının belediye hizmetleriyle alakalı olmadığını ifade etti. Bakırköy’ün iyi yönetilmediğini bildiklerini de söyleyen Cebeci, Başkan Kerimoğlu’nun 'Sıfır borçlu belediye’ ifadesiyle ilgili açıklama yapılmasını da isteyerek şu ifadeleri kullandı. “Geçmiş yönetimden 150 milyon dolar borçla devir alındığı başkanımızın kendi ifadesi. Önceki yönetim de CHP’ydi. Ateş Ünal Erzen’den aldınız bizden değil. Son beş yılda yapılan bütçeyi tek tek yazdım. Bakırköy Belediyesi en az 300 milyon TL zarar etmiş. Siz bu borcu nasıl kapattınız. 150 milyon dolar borçla almışsınız, 300 milyon civarı da zarar etmişsiniz. Peki nasıl ‘Sıfır borçlu belediye’ yaptınız. Bunun matematiksel bir açıklaması varsa bizde bilmek isteriz” diye konuştu.

Toprak cevap verdi

CHP’li meclis üyelerinin oturduğu yerden itirazlarıyla gerilen toplantıda Halit Cebeci’ye cevap vermek için kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak, eğitim, sağlık ve alt yapı dahil pek çok konuda Ak Parti’nin yapmadıklarını yahut ‘Mış’ gibi yaptıklarını dile getirdi. Genel siyasetle ilgili neredeyse tüm eleştirilere yanıt veren Toprak’ın, ‘Sıfır borçlu belediye’ hesabının nasıl yapıldığıyla ilgili tek kelime etmeden konuşmasını tamamladı.


SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum