Hasan Akgün: Bizim yoğurt yiyişimiz serttir!

Hasan Akgün: Bizim yoğurt yiyişimiz serttir!
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Her türlü yeniliğe açık bir milletiz. Her türlü zorlukları aşarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ebedi olarak yaşatmaya kararlıyız” dedi. Her ülkenin kendine göre bir yoğurt yiyişi olduğunu ifade eden Akgün, “Diğer ülkelerle de bizi bir tutamazlar. Bizim yoğurt yiyişimiz serttir” diye konuştu

Büyükçekmece Belediye Meclisi kasım ayı ik birleşimi yapıldı. Meclis toplantısını yöneten Belediye Başkanı Hasan Akgün, fazla gündem maddesi olmadığı için kasım ayında tek oturum gerçekleştireceklerini söyledi. Cumhuriyet Bayramı'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Akgün, “Her türlü yeniliğe açık bir milletiz. Her türlü zorlukları aşarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ebedi olarak yaşatmaya kararlıyız. Bu yoldan bizi kimse alıkoyamaz. Diğer ülkelerle de bizi bir tutamazlar” dedi. Her ülkenin kendine göre bir yoğurt yiyişi olduğunu ifade eden Akgün, “Bizm ise yoğurt yiyişimiz serttir” diye konuştu.


Başkanvekilleri konuştu

Meclis'te gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, “Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak herkesin görevidir” dedi. CHP adına konuşan Tarık Erdoğan ise Cumhuriyet konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Son günlerde tartışılan harf devrimi konusuna değinen Erdoğan, “1 Kasım 2022 günü saltanat kaldırılarak, milletimiz kulluktan yurttaşlığa geçmiştir. Saltanatın kaldırılması ile Sultan Vahdettin de bir İngiliz zırhlısı ile İstanbul'dan ayrılmıştır. Ardından büyük Atatürk, çok sayıda devrim gerçekleştirmiştir. Bunlardan biri de harf devrimidir. Öğrenimi son derece güç olan Arap alfabesinin okur yazar oranını olumsuz yönde etkilediğinden, Latin alfabesine geçilmiştir” dedi.


Biraz insaf diyorum

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sami Sertadım, CHP'li üyelerin kendilerini Cumhuriyet'e karşıymış gibi göstermeye çalıştığını belirterek, “Hepimizi töhmet altında bırakıyorlar. Bu konuda partimizin düşüncesi son derece nettir” dedi. “Biz AK Parti camiası olarak 20 yılda çok büyük yatırımlar yaptık” diyen Sertadım, “Türkiye'nin tarihi bir gününde ilk milli otomobilimiz banttan indi. Böyle bir günde bu durumu bile bir mesaj yayımlayarak kutlayamayan Atürükçü arkadaşlarımıza da biraz insaf diyorum. Bizim Atatürkçlük anlayışımız devletimizi muasır medeniyetler seviyesine getirmektir. Bunu üstenci bir bakışla küçümsemeye çalıştığınız insanlar yaptı. Biraz insaf diyorum” ifadelerini kullandı.


Her ikisi de yanlış

Sertadım'ın açıklamalarından sonra konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu ülke için kim iyi bir şey yaparsa bunu alkışlamak bizim görevimizdir. Doğru bir şeye eğri denilmez. Denilirse yanlış yaparız. Bugün banttan inen Türk otomobili yıllardan beri devam eden gelişmenin bir tecellisidir. Bunların Cumhuriyet için önemli bir kazanım olduğunu kabul etmemek olmaz. Doğru yapılan her şeyi alkışlamak zorundayız. Bugünün konusu, sayın Mahir Ünal'ın sözleriydi. Sayın Ünal hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir hata yapmıştır. Hatasının bedelini ödemiştir. Çıkıp özür dilemiştir. Ve konu kapanmıştır” dedi. AK Partili Ahmet Küçük ise Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK hakkında ortaya attılan kimyasal silah iddiasına verdiği desteği hatırlatarak, “CHP'li Özgür Özel de buna düşünce özgürlüğü dedi. Başka söyleyeceğim bir şey yok” eleştirisinde bulundu. Hasan Akgün ise “Her ikisi de yanlış” yorumunu yaptı.


BİZ TALİHSİZ BİR İKTİDARIZ!

Yapılan tartışmaların ardından AK Partili Sami Sertadım CHP'nin muhalefet anlayışına tepki göstererek, “Biz talihsiz bir iktidarız. Tüp geçit yaptık; sızntı olacak herkes boğulacak dediler. Hastane yaptık; bir ucundan diğerine gidene kadar hasta olursun dediler. Köprüler yaptık; geçmediğimiz köprülerin parasını ödüyoruz dediler. Hasılı biz talihsiz bir iktidarız, böyle bir muhalefet olduğu için” diye konuştu. Akgün'e de eleştiri getiren Sertadım, “Togg banttan indi, 60 yıllık hayal gerçekleşti. Bir tane kutlama mesajı paylaşmadınız. Demek ki CHP'nin kurumsal bakış açısı bu şekilde” dedi. Akgün ise Togg'un ne zaman banttan ineceğinden haberinin olmadığını söyledi. Akgün, iktidarın da hata yaptığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı bütün muhalefet liderlerini açılışa çağırmalıydı” ifadelerini kullandı. AK Partililer de bütün liderlerin açılışa davet edildiğini dile getirdi.


EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.