Hasan Akgün: Böyle meclis olmaz

Hasan Akgün: Böyle meclis olmaz
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin aralık ayı 2. oturumunda AK Parti ve CHP'lilerin genel siyaset tartışması Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün tepkisini çekti. “İlk ve son defa böyle bir Meclis yapıyoruz” diyen Akgün, “Bundan sonra kimseye söz vermeyeceğim. Böyle Meclis olmaz. Ben Meclis'i bitireyim. Siz burada tartışmaya devam edin” diye konuştu

Büyükçekmece Belediye Meclisi aralık ayı 2. oturumu gerçekleşt. Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün başkanlık ettiği oturumda, CHP'li Kerim Menteşoğlu'nun açıklamalarının ardından AK Parti ve CHP arasında uzun süren bir tartışma başladı. “Bizim öncelikli vazifemiz ilçemizin sorunlarına çözüm bulmak” diyen Menteşoğlu, “Ama Türkiye'nin genel sorunlarından kendimizi soyutlamamız mümkün değil” ifadelerini kullandı. İnsan hakları konusunda açıklamalarda bulunan Menteşoğlu, Türkiye'de mülkiyet hakkının bulunmaması nedeniyle yabancı sermayenin Türkiye'den kaçtığını iddia etti. Menteşoğlu, bu nedenle sermayenin Çin'e kaydığını söyledi.


Vahim bir çelişki var

Kerim Menteşoğlu'nun insan hakları konusunda yaptığı konuşma sonunda cevap hakkı doğduğunu belirterek söz isteyen AK Partili Sami Sertadım, “Sayın Menteşoğlu'nun verdiği mesajla ulaştığı netice arasında vahim bir çelişki var. Böyle bir yorumu mantıklı bulmuyoruz” cevabını verdi. Sertadım, AK Parti'nin gücü vesayetin elinden alarak sivil kurumlara verdiğini söyledi. Tartışmaya dahil olan Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Anayasa'nın kökten değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “20 yıldan beri yüzde 50 oy alan AK Parti'nin bu Anayasa'yı kökten değiştirmesi lazımdı. Ufak tefek değişimlerle olmaz” ifadelerini kullandı.

Hukuk yerlerde sürünüyor

AK Partili Sertadım ise 20 yılda birçok değişimin yaşandığını belirtti. Seradım, “Bu ülkede ikna odaları kuruldu. Başörtülü öğrencilerin zorla başları açılmaya çalışıldı. Artık bütün bunlar çok geride kaldı” açıklamasında bulundu. Hasan Akgün ise “Ne konuşursanız konuşun Türkiye'de adalet ve hukuk yerlerde sürünmektedir. AK Parti döneminde para kazananlardan birçok kişi bu ülkeye güvenmedikleri için bütün varlıklarını dışarıya götürdüler. Burada isim veremem. Bu ülkede hukuk korkunç derecede siyasallaşmıştır” dedi. Sertadım da “Bunu yadırgayan siyasi akıl sürekli birilerini tehdit ediyor. İhaleleri kazanan müteahhitlere para vermemekle tehdit savuruyor. Böyle tehditlerle ülkeye demokrasi getireceğini eleştiren bir muhalif anlayış var” diye konuştu.


Kimseye söz vermeyeceğim

Sami Sertadım'a cevap veren CHP'li Ahmet Şahin, Kılıçdaroğlu'nun ihale açıklamaları hakkında, “Böyle iktidara böyle Genel Başkan” cevabını verdi. CHP'li Coşkun Tanış ise “Genel Başkanımız ülkenin bürokratlarının yasal olmayan işlere imza atmamasını istiyor. Uyarmanın ne kötülüğü var?” diye sordu. Tartışmanın devam etmesi üzerine Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bundan sonra kimseye söz vermeyeceğim. Böyle Meclis olmaz. Ben Meclis'i bitireyim. Siz burada tartışmaya devam edin” tepkisini gösterdi. Hasan Akgün, “Geçen Meclis toplantısında tarihi anekdotlar anlatıldı. Ama hiç kimse dinlemedi. Biz bırakalım tarihi olayları. Planları konuşalım, depremi konuşalım” önerisinde bulundu. Turgut Özal dönemini hatırlatan Hasan Akgün, “Özal benim de bulunduğu kongrede “Benim memurum işini bilir” dedi. Herkes memurun hırsızlık yapacağını zannetti. Halbuki merhum Özal öyle demedi. Şimdi de sayın Kılıçdaroğlu, yanlış iş yapılmamasını istedi” açıklamasında bulundu. 



2022 EKOLOJİ YILI OLACAK

Aralık ayı 2’inci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2022 yılının “Ekoloji” yılı olması yönündeki kararı oybirliğiyle aldı. Buna göre Büyükçekmece Belediyesi’nin 2022 yılı hizmetlerinde vurgulanacak tema “Ekoloji” olacak. Mecliste oybirliği ile alınan kararın ardından meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Akgün; “Komisyonumuza çok teşekkür ediyorum. Yönlendirme yapmadık. Bütün canlıyı, cansızı ne varsa kapsayan ekoloji yılı olarak 2022 yılının değerlendirilmesi takdire şayandır. 2022 yılı Büyükçekmece ilçe sınırları içerisinde ekolojik yıl olarak bilinecek ve bu alanda özel çalışmalar yapılacaktır. Özellikle çevre, insan doğa, canlı alanında hizmet etmekte olan STK ve üniversiteler ile ortak çalışmaların yapılması boynumuzun borcudur” ifadesini kullandı.

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.