Hasan Akgün: Erdoğan'ın da yanındaydım

Hasan Akgün: Erdoğan'ın da yanındaydım
Ocak ayı Meclisi'nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını eleştirerek, “Sayın Erdoğan bir şiir okudu diye hapse attılar. O da geldi Cumhurbaşkanı oldu. Hapse girerken yanındaydım. Tam 25 yıl sonra Ekrem İmamoğlu, kendisine söylenen ahmak sözünü iade ettiği için cezalandırılıyor. Hak, hukuk, adalet herkesin ortak paydası olmalıdır” dedi

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin ocak ayı ilk oturumu gerçlekleşti. Mecliste, Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Komisyona meclis üyeleri Hakan Çebi, Nevzat Sezen ve Necmi Yıldız seçildi. Gündem öncesinde konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük ceza ve siyasi yasak getirilmesine yönelik kararı değerlendirdi. Akgün, geçmişte okuduğu şiir yüzünden cezaevine giren dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen cezanın da demokrasi ile bağdaşmadığını ve o günde kendisinin bu karara karşı olduğunu hatırlatarak, “1997 yılında bugünkü Cumhurbaşkanımızla İstanbul'da çalışırken mensup olduğum parti, Anavatan Partisi iktidardı. Sayın Erdoğan bir şiir okudu diye O'nu hapse attılar. O da geldi Cumhurbaşkanı oldu. O dönem ki İçişleri Bakanını da tanıyorsunuz. Gittim tepkimi gösterdim. Aynı partinin mensubu olmamakla birlikte son derece rahatsız olmuştum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşmalarına katıldım. En sonun da da hapse girerken yanındaydım. Demokrasi gereği, inançlarımız gereği” dedi.


Yargı kararını vermiş

“Yıl 2022. Tam 25 yıl sonra bir başka büyükşehir belediye başkanı kendisine söylenen bir sözü ahmak sözünü iade ettiği için cezalandırılıyor” diyen Akgün, “Aklını iyi kullanamayanlara ahmak derler. Rahmetli babam bana 'ahmaklık etme Hasan' derdi. Bir tanesi şiir okudu diye hapse girdi. Bir tanesi de ahmak dedi diye 3 seneye yakın hapis ceza aldı. Siyasi yasak cezası aldı. İkisi de göreve başladıktan 3 yıl sonra ceza aldı. Bundan sonra İBB başkanı olacak olanlar bilecek ki 3 yıl sonra cezalandırılacaklar. Yargı kararını vermiş. Üst yargıya gitmekte olan dosyalardan ötürü daha fazla ileri gidemeyiz. Hak, hukuk, adalet herkesin ortak paydası olmalıdır. Hak, hukuk, adalet ve vicdan olmadığı müddetçe demokrasi olmaz. Demokrasinin sınırlarını kanunlarla ne kadar belirlerseniz belirleyin vicdan ve o vicdan içerisindeki hak, hukuk, adaleti çalıştıramıyorsanız demokrasiyi güçlendiremezsiniz. Hak, hukuk, vicdan, adalet dördü birleşince demokrasiyi oluşturur. Bu tür tartışmaların bu ülkeye hiçbir faydası olmadığını en iyi bilen kişiyim” ifadelerini kullandı.


Çok ilginç bir dava

İmamoğlu'na açılan terör soruşturmasına da değinen Hasan Akgün, “İlginç bir dava. Biz belediye başkanları, belediyeye işçi alırken Adalet Bakanlığı'ndan teskiye isteriz. İlk olarak İBB'de 580 terörist var denildi, sonra enflasyon oranında arttı bin 680 oldu. Bu teröristlerden haberdar olan gereğini yapacak. Görev ve yetki İçişleri Bakanlığı'nda olduğu için teröristleri toplayıp adalete teslim etmek bakanın işidir. Butün bunları yerel demokrasi uzmanı olarak reddediyorum. İnşallah bu memleket Cumhuriyet'in 100. yılında demokrasiyi daha fazla içselleştirir. Ahmet Mehmet değil Cumhuriyet'in değerleri ön plana çıkarılır” diye konuştu.


BAŞKA SATACAK YER KALMADI MI?

Hasan Akgün, 19 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamu yararı taşıyan taşınmazların özelleştirme kapsamına alınması ve 10 Aralık 2022 tarihli ikinci bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu taşınmazlara yönelik tüm yetkinin Özelleştirme İdaresi’ne verildiğini belirterek; “Bu kapsamda Büyükçekmece’nin Kumburgaz ve Güzel mahallelerinde okul, spor salonu ve pazar yeri olarak kamu yararına ayrılan parsellerin de imar planları değiştirilerek “konut alanı”na çevrilerek satışa çıkarılıyor. Hızla gelişmekte olan, büyümekte olan ilçemizdeki yaklaşık 55 bin metrekare kamu alanının Cumhurbaşkanlığımızın onayıyla satışa çıkartılması ve aynı zamanda Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan konut imar planlarının onaylanmış ve askıya çıkartılmış olması beni Büyükçekmece’de yaşayan vatandaş olarak ondan önce yerel demokrasici olarak, bu şehrin, halkın vekaletini elinde bulunduran belediye başkanı olarak üzmüş ve derin düşünceye sevk etmiştir. Çünkü bu imar planları şehrin geleceği düşünülerek planlanır. Sayın Cumhurbaşkanının onayından geçti denilen bu onayları acaba bizzat kendisi mi veriyor? Yoksa görev verdiği kişiler mi yapıyor? Yeni Mahalle’de, Bahçelievler’de pazar yeri, ilkokul, ortaokul, spor tesisi olarak planlanmış yerler ilçemizin geleciği a.ısından çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde satılacak başka yer kalmadı mı?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.