Hasan Akgün: Göller Bölgesi can çekişiyor!

Hasan Akgün: Göller Bölgesi can çekişiyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Doç. Dr. Önder Eryiğit ile birlikte Burdur’a bir ziyaret gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Göller Bölgesi’nde yer alan göllerdeki su seviyelerinde gözlenen düşüşün ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Doç. Dr. Önder Eryiğit ile birlikte Burdur Göller Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.


“Yarın çok geç olabilir”

Burdur Gölü, Salda Gölü, Yarışlı Gölü, Eğridir Gölü ve Kovada Gölü’nde iklim değişikli ve hatalı uygulamalar sonucunda yaşanan su seviyesi düşüşlerinin ciddi bir kuraklık tehdidi oluşturduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Türkiye'mizin ve dünyanın en büyük problemi, iklim değişikliği ve kuraklık. Son ölçümlerde, Burdur Gölü'nün yüzey hacminin yüzde 45, göl alanının da yüzde 46 küçüldüğü gözlemlenmiştir. Burdur Gölü'nü besleyen kaynaklar, önlerine yapılan barajlar nedeniyle, artık gölü besleyemez hale gelmiş durumda. Salda, Yarışlı, Kovada ve Eğridir göllerinde de ciddi anlamda sıkıntılar gözleniyor. Sorun tahmin edilenden çok daha ciddi boyuttadır. Başta Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği olmak üzere bulunduğum her platformda bu durumu dile getireceğim. Bilim adamlarımızın da çok hızlı bir biçimde bu duruma müdahil olmaları gerekiyor. Yarın çok geç olabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.