Hasan Akgün iktidara yüklendi: 'Bize baskı yaptı, birçok hizmetin önünü kesti'

Hasan Akgün iktidara yüklendi: 'Bize baskı yaptı, birçok hizmetin önünü kesti'
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AK Parti iktidarının kendisine baskı uyguladığını, birçok hizmetin önünü kestiğini savundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla kahvaltılı etkinlikte bir araya geldi. Konuşmasında AK Parti iktidarına yüklenen Akgün, CHP'nin İBB yönetimini devraldığı 2019 yılına kadar baskı altında başkanlık yaptığını söyledi

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Abdullahoğlu, çok sayıda gazeteci ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Hasan Akgün, “Aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarımıza da yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Hapishanede çürütülmek istenen gazetecilerin de hak, hukuk, adalet çerçevesi içerisinde bir an önce kalemleriyle, aileleriyle, toplumla ve basın dünyasıyla buluşmalarını diliyorum” dedi. Büyükçekmece Belediyesi Basın Danışmanı Ümit Ersoy da gazeteciliğin çok meşakkatli ve zor bir meslek olduğuna kendisinin de bir dönem tanıklık ettiğini belirterek, “Gazetecinin sadakatle bağlı olması gereken tek makam halktır ilkesini benimsemiş olan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

ist6.webp

Dijital çağdayız

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert ise gazetecilerin ilk olarak kendi vasıflarını yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirterek, işini hakkıyla yapan gazete ve gazetecilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Mert, “Üretmek lazım, zamanın ruhuna ayak uydurarak mesleğimizi güncellemek lazım. Kendimizi güncellemek, bilgilerimizi yenilemek lazım. Çağımız artık dijital çağ, internet çağı. Çağa ayak uydurmak lazım” dedi.

Önümüzü kesiyorlar

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, daha sonra yaptığı konuşmada 30 yıllık başkanlık dönemini anlattı. Büyükçekmece'yi örnek bir şehir haline getirdiğini belirten Akgün, şu anda ismi açıklanmamış olsa da yeniden aday olduğunu belirtti. İBB yönetiminin el değiştirdiği 2019 yerel seçimlerine kadar Büyükçekmece'nin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Akgün, AK Parti iktidarının kendisine baskı uyguladığını, birçok hizmetin önünü kestiğini savundu.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.