Hastalıkların balığı kalkan

Hastalıkların balığı kalkan
İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı Anneler Grubunu ağırladı. Annelere ve çocuklara balık ekmek ikram eden Balcı, ‘Eti lezzetli, gelenek haline gelmiş balık ekmek hem ucuz hemde hastalıkların kalkanı’ ifadesini kullandı

Beylikdüzü’nde çam ağaçlarının gölgesinde hizmet veren Balıkçı Kenan Yeşilvadi Tesisleri, Anneler Grubuna balık ekmek ziyafeti verdi. Yaklaşık olarak 15 kişilik anneler ve çocuklarını ağırlayan Balıkçı Kenan örnek misafirperverliğiyle de annelerin gönüllerini fethetti.

Sosyal mesafeye uyuldu
Şehrin merkezinde, çam ağaçlarının arasında, stresten uzak Balıkçı Kenan tesislerinde önce ellerini dezenfekte eden anneler ve çocuklar ardından sosyal mesafe kurallı içerisinde balık ekmek yedi. Balığın her derde deva olduğunu belirten ünlü balıkçı Kenan Balcı, ‘Balık ekmek mevsimindeyiz. Çocuklarımız kaşar peyniri gibi kılçıksız şekilde balık ekmek yiyecek. Çeyrek 10 yarım 20 lira. Hastalıkların kalkanı balık. Kılçık kemik yok. Anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı balık’ ifadesini kullandı.

2-3 öğün balık tüketmeliyiz
Çocukların pandemi sürecinde dışarıyı özlediklerini vurgulayan Balcı: ‘Gelen aileler ve çocuklar burada çam ağaçlarının gölgesinde hem balıklarını yiyorlar, hemde dünyada ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezme fırsatı yakalıyorlar. Sadece koronavirüs ve benzeri büyük salgınlarla mücadele ederken değil her daim bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmalıyız. O yüzden Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirttiği gibi haftada 2-3 öğün balık tüketmeliyiz” dedi.

balıkçı kenan

balıkçı kenan

balıkçı kenan

balıkçı kenan

balıkçı kenan

balıkçı kenan

HİJYENİK BİR ORTAM VAR
Etkinliğe çocukları ile birlikte katılan Mehtap Öncel, "Gerçekte bizim için çok güzel bir motivasyon oldu bu. Çok bunaldık. Bugünkü etkinlikte de özellikle çocuklar için çıkmak istedik. Hem gıdalarını hem de bol oksijenlerini almış olacaklar. Hijyenik bir ortam var. Çocuklar için müzenin olması çok güzel çocukların deniz canlılarını tanıması için çok güzel bir ortam” dedi. Anneler Grubunu kendi tesislerinde ağırlayan Kenan Balcı yemeğin ardından grubu Deniz Canlıları Müzesi’ni gezdirerek hayvanat bahçesinde de onlarla birlikte tur attı. Gördükleri manzara karşısında hayretlere düşen Anneleri Grubu üyeleri de kendilerine gösterdiği yakınlık ve ev sahipliği için Balıkçı Kenan’a ayrı ayrı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.