Hayallerimiz gerçekleşecek

Hayallerimiz gerçekleşecek
CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, ilçe başkanı olduğu günden bu güne önce Türkiye’nin, sonra da Bahçelievler’in sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesi için çalıştıklarını belirterek, “İlk seçimde bu hayallerimiz gerçekleşecek. Şu anda İstanbul’da sosyal demokrat bir belediyecilik örneği sergileniyor” dedi

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Damga'ya konuştu. Her salı yaptığı halk toplantılarının aslında saha çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirten Çelik, “Sahada partimizin genel politikalarını, güçlendirilmiş parlamenter sistemini, 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizin 2. yüzyıla gireceği 2023’le ilgili partimizin Türkiye'nin sorunlarına ve çözümlerine yönelik beyannamesini anlatıyoruz. Kadın kollarımız aile destekleri sigortasını, gençlik kollarımız da genç seçmene yönelik parti politikalarımızı kapı kapı gezerek Bahçelievler halkına anlatıyor” dedi. Millet İttifakı'nının halka bir vaadi olduğunu ve iktidara geldiklerinde Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sistemle yöneteceklerini söyleyen Çelik, mevcut Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin dokusuna uymadığını, kısa bir süre içinde ülkemizin ekonomik, siyasi ve göçmen sorunu başta olmak üzere çoklu bir krizle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Güçlendirilmiş parlamenter sisteminin geriye dönüş değil denetlenebilir yeni bir sistem olduğunu ve Türkiye'nin sorunlarını çözebileceğini vurgulan Özgür Çelik, muhalefet konumunda oldukları Bahçelievler Belediyesi ile ilgili de konuştu.


Yatırım yapılmıyor

Bahçelievler Belediyesi'nin çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini ve yapılan belediyeciliğe ‘Promosyon Belediyeciliği’ diyen Özgür Çelik, “Çünkü Bahçelievler Belediyesi sadece bir kişinin ismini her tarafa yazmaktan ibaret. Bahçelievler'de şu anda yatırım yapılmıyor. Vaat edilen kreşler, yeni yeşil alanlar, yeni hizmet binaları kazandırılmıyor. Buna karşılık minibüste oturulan koltuklara bile bir kişinin ismi giydiriliyor. Sabunlara, kalemlere, araçlara, bilboardlara, reklam panolarına bir kişinin ismi yazılıyor ve sadece bir kişinin ismini öne çıkarmaya yönelik bir belediyecilik yapılıyor. Belediyecilik bu değil. Belediyenin burada yaşayanlara hizmet etmek gibi bir görevi var. Bahçelievler Türkiye'de derin yoksulluk yaşayan ilçelerden bir tanesi. İlçemizde uyuşturucu problemi var. Bunlarla ilgili çalışma yapması gerekirken promosyon malzemeleri dağıtarak belediyecilik yapılıyor. Dilimiz döndüğünce bunu sokaklarda anlatıyoruz” dedi.


Seçimi kazanacağız

“Belediyenin bütçesinden tutun da çeşitli alanlardaki faaliyetlere yönelik bir takım gözlemlerimiz var” diyen Çelik, “Önümüzdeki günlerde bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Birinci hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp, Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçirmek, Bir yıl sonra 2024 seçimlerinde de genel başkanımızın altını çizdiği gibi dostlarımızla birlikte Bahçelievler Belediyesi'ni kazanacağız. Burada nasıl bir Sosyal Demokrat belediyecilik yapılacağını Bahçelievler kamuoyuna hep birlikte göstereceğiz. İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu nasıl ki 0-4 yaş grubu çocuklu annelere ücretsiz ulaşımdan tutun da çocuklar için süt dağıtımına kadar, bugüne kadar vakıflar tarafından işletilen yurtların yönetimini belediye bünyesine alarak, öğrencilere burslar vererek, durmuş metro çalışmalarını yeniden hayata geçirerek, sel baskını olan yerleri tespit edip altyapı çalışması yaparak her ilçeye eşit hizmet veriyor ve sosyal demokrat belediyeciliği gösteriyorsa bizde Bahçelievler'de tüm bunları hayata geçirecek, Bahçelievler’i 2024'te Sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştıracağız” ifadelerini kullandı. Bahçelievler Belediyesi’ni yönetme vizyonlarını da açıklayan Başkan Özgür Çelik, katılımcı bir yönetim anlayışı ile şeffaf, insanı merkeze alan ve her bölgesine eşit hizmet vererek fırsat eşitliği sağlayan bir belediyecilik anlayışı ile Bahçelievleri de Türkiye’yi de yönetmeye talip olduklarını, teknik kadrolarının da fazlasıyla olduğunu söyledi.
 

HABER:

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.