Hayalleriniz kâbus olmasın

Hayalleriniz kâbus olmasın
Ramazan ayının sona ermesi ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte etkinlik sektöründe de ciddi bir hareket bekleniyor. Etkinlik Sen İl Başkanı Emrah Hacıoğlu, yaz mevsiminde büyük bir yoğunluk yaşanacağını belirterek, "Hayalleriniz kabusa dönüşmesin" dedi

Pandemi süreci sebebiyle uzun süredir kısmi olarak ara verilen düğün sezonu ve eğlence sektörünün faaliyetleri Ramazan ayının sona ermesi ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kuşkusuz hareketlenecek. Öyle ki düğün sezonunda yaklaşık 1 milyonu aşkın çiftin evlenmesi bekleniyor. Etkinlik Sen Ankara İl Başkanı Emrah Hacıoğlu sezon öncesi yapılan hazırlıkları anlattı ve sektörden hizmet alacak vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu.Hacıoğlu, "Ramazan ayının ardından başlayacak düğün sezonunda yaklaşık 1 milyon civarında çiftin evleneceği tahmin ediliyor. Birikmiş olan düğünlerimiz ve ön rezervasyonlarla 2022’deki rezervasyonlarımızdaki yoğunluğumuz oldukça fazla. Birçok etkinlik mekânında doluluk oranı yüzde 70’in üzerine çıkmış durumda. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında doluluk yüzde 90’ın üzerinde. Ancak sektörümüz için zorlu süreç daha bitmedi. Yağ, şeker ve Et fiyatlarının artması elektrik fiyatlarının zamlanması özellikle düğün salonları ve etkinlik mekânlarının daha pahalı saatlerde elektrik kullanması, kiralar ile birlikte, girdi maliyetlerini artırdı. Bu da haliyle fiyatlara yansıdı" dedi.


Fiyatlar güncelleniyor

"Salonlarımız ellerinden geldiği kadar fiyat güncellemelerini minimum değerlerde tutarak çiftlerimize yardımcı olmaya çalışıyorlar" di,dyen Hacıoğlu, "Maliyetlerin azalması için sendika olarak düğün sektöründeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesini Hazine ve Maliye Bakanlığına müracaat ederek talep ettik. Ayrıca salonlarımız aylar önce rezerve edilip kapatılan günlerden bugün yaşanan enflasyonist ortamda fiyat farkı talep edemiyor ama müşteri tüketici kanununa göre sözleşmesini iptal edebiliyor. Ama salonlar sözleşmeyi günün şartlarına uyduramıyor. Sendika olarak bu konularda da işletmelerimizi koruyacak bir düzenleme çalışması yapmaktayız” ifadelerini, kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.