Hayat gerçek TÜİK yalan!

Hayat gerçek TÜİK yalan!
Geçtiğimiz günlerde Cerrahpaşa'da bir araya gelen sağlık emekçileri TÜİK’in enflasyon rakamlarını protesto ederek, insanca yaşamak istediklerini söylemişti. Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, “Bizi TÜİK'in yalan yanlış rakamlarıyla üç kuruşa mahkum ettiler. TÜİK yalan ama hayat gerçek. Biz geçinemiyoruz. Daha yüksek bir maaş istiyoruz” ifadelerini kullandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) çağrısıyla sağlıkçılar; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi acil girişi önünde toplanmış, yurttaşın hissettiği enflasyonu TÜİK’in düşük göstermesini protesto etmişti. Bugün de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan SES, “TÜİK yalan hayat gerçek” diyerek, “Şükretmemiz, sabır göstermemiz isteniyor, bizlerin yaşamı her geçen gün daha da çekilmez hale gelirken, müteahhitler, bankalar, parası olanlar kârlarına kâr katıyor. Haziran ayında 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 20 bin 818 liraya, açlık sınırı 6 bin 391 lira olmasına rağmen Türk-İş başkanı utanmadan asgari ücretin 5500 olmasını olumluyor, aile fotoğrafı çektiriyor. İş için, ekmek için, özgürlük için dişe diş bir mücadele yürütmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.


BÜTÜN ÜLKE ADETA FERYAT EDİYOR

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) belirttiği enflasyonun yüzde 175,55 olduğunu hatırlatan SES açıklamasında, “TÜİK yine aldığı talimatla enflasyonu yüzde 78,62 olarak açıkladı. TÜİK İşçilerin, emeklilerin, memurların cebinden çalmaya devam ediyor. Bizim her gün çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek enflasyon ise TÜİK resmi enflasyonun en az iki katına ulaştı. Gittikçe ağırlaşan koşullarda sadece 6 milyon kamu emekçisi ve emeklisi olarak bizler değil, adeta tüm ülke ‘Geçinemiyoruz!’ diye feryat ediyor. Bu noktaya birdenbire gelmedik. Yüzde 1’lik kesimin yani patronların, sermayedarların, zenginlerin çıkarlarını korumak, onların servetlerini artırmak pahasına fatura yıllardır bizlere, yüzde 99’a kesildi” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.