Hayata bu pencereden bakın!

Hayata bu pencereden bakın!
Beylikdüzü Gürpınar'da hizmet veren Orba Pen'in sahiplerinden Mehmet Şevket Önal, Damga'ya konuştu. Şu sıralarda cam balkona büyük bir rağbet olduğunu anlatan Önal, “Biz de Orba Pen olarak Gürpınar'da bu işte bir marka haline geldik. Pimapen, duşakabin, sineklik gibi daha birçok iş alanımız da var. Vatandaşlarımızın bizi tercih etmelerini isteriz” dedi.

Gürpınar'da hizmet veren Orba Pen'in sahiplerinden Mehmet Şevket Önal, iş hayatını ve yaptıkları işleri Damga okurları için anlattı. 1959 doğumlu olan ve 1977 yılında ticarete başlayan Önal iş hayatı serüvenini şöyle anlatıyor “1997 yılına kadar ticaret devam etti sonrasında yöneticilik işleriyle uğraşıp emekli oldum. Emekli olduktan sonra çocuklarla birlikte bir iş kurmaya karar verdik. Daha sonra pimapen, duşakabin, sineklik, cam balkon gibi iş alanına yöneldik. 45 yıllık ustamız Erkan Ermiş'le beraber bu firmayı açtık. Adı da Orba Pen oldu.”

Cam balkona rağbet çok

İşlerini büyük bir titizlikle yaptıklarını anlatan Önal, “Değişik bir bakış açısıyla müşterilere daha iyi hizmet vermek için burada bulunuyoruz. Gürpınar'da olma nedenimiz; burası yeni gelişen ve inşaatı bol olan bir yer. Artı iş yerinde kullandığımız makinelerimizin hepsi son model makinelerdir. Yani iş kazası ihtimalini sıfıra indirdik. Bizim cam balkon perdesi, güneşlik perdesi, fileli sineklik bizim favori dallarımız. Her türlü cama içten veya dıştan perde yapabiliyoruz; renk seçeneklerimiz var. İleride desen seçeneklerimiz de gelecektir. Cma balkon yeni bir ürün. Türkiye'de daha tanınmamış bir ürün. Ama güneşin durumuna göre ayarlayabileceğiniz bir perde. Onun için bir firmayla bayilik aşamasında çalışmaya başladık. Bunlar da piyasada gördüğümüz kadarıyla en iyilerden biri. Biz de iyi iş üretmek için iyi firmalarla çalışıyoruz. Duşakabin de Suat Duş, Ege Pen, alüminyum da Okyanus firmasının profileriyle destekleniyor. Bunların kullanım süresi iyi bir işçilik ve malzemeyle ömürlüktür. Ama bazı müşterilerimiz var. Fiyatın ucuz olmasını istiyor bu sefer diğer firmalar veya bazı firmalar bundan kaçınmak için fiyatı indirmek için değişik malzemeler kullanabiliyorlar” dedi.

mehmet şevket önal

İş bitirme gücü yüksek

Müşterileri memnun etmek için hatasız ve hızlı hizmete özen gösteriklerini de anlatan Önal, “İş bitirme gücümüz çok yüksek sineklerde adede göre en fazla 3 gün cam balkonlarda 10 gün çünkü cam balkonlar balkon şekline göre, renge göre sipariş ediliyor. Doğramalar da net ölçü alındıktan sonra 15 gün içinde teslim ediliyor. A101 ile çalışıyoruz. İlk defa bir marketle çalışıyoruz. Görüntü karakterlerini değiştiriyorlar biz de çalışıyoruz. İnsanlar bizi niye tercih etseniz derseniz; ben ticarete erken başladım. Ticareti eski insanlardan öğrendim. Temizlik, kalite, müşteriye saygı bizim önceliğimiz. Toplu alımlarda yüzde 30 iskonto yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

mehmet şevket önal


orbapen

orbapen

orbapen

orbapen
 

ZEYNEP VURAL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.