Her gün yüzlerce hafriyat kamyonu geçen mahallede vatandaşlar eylem yaptı

Her gün yüzlerce hafriyat kamyonu geçen mahallede vatandaşlar eylem yaptı
İstanbul Arnavutköy'de inşaat nedeniyle hafriyat kamyonlarının yoğun olarak kullandıkları güzergahta vatandaşlar eylem yaptı.

Arnavutköy'de inşaat nedeniyle hafriyat kamyonlarının güzergahı olan Taşoluk'ta Fatih mahallesi ve Tayakadın'daki Türkköşe mahalle sakinleri tozdan ve kamyonların gürültüsünden şikayet ediyor. İki mahalle sakinleri bir araya gelerek her gün çok sayıda geçen hafriyat kamyonlarının kullandığı yol güzergahının değişmesi için eylem yaptı.


Hafriyat kamyonlarını geçmesine izin vermeyerek yolu kapattılar

Arnavutköylü vatandaşlar, mahallelerinde sürekli olarak geçen hafriyat kamyonlarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek güzergahın değişmesi için yolu trafiğe kapattı. Hafriyat kamyonlarının geçmesine izin verilmeyince olay yerine polis ekipleri gelerek mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştı.

"Tozdan sokağa çıkılmıyor"

Mağdur olan mahalle sakinlerinin iddiasına göre hafriyat kamyonlarının oluşturduğu toz nedeniyle mahallede dışarı çıkılamadığını, cam ve kapılarını tozdan açamadıkları ifade edildi. Yetkililerin bu duruma çağrıda bulunması için yardım isteyen mahalleliler polis ekiplerinin saatler süren uğraşları sonucunda yolu tekrar açtı.

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.