Her semte bir kütüphane

Her semte bir kütüphane
Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Her Semte Bir Kütüphane’ projesi kapsamında açılan İstiklal Millet Kütüphanesi, üyelerine kapılarını açtı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kütüphaneyi ziyaret ederek kitaplarını okuyan üyelerle sohbet etti. Yıldız, kütüphane projeleri hakkında da detaylı bilgi verdi

Beyoğlu’nda okuma alışkanlığının artırılması ve vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla Kütüphane Seferberliği başlatıldı. Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Her Semte Bir Kütüphane’ projesi kapsamında ilçenin her semtinde bir kütüphane kurulması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Çalışma kapsamında ilk olarak ilçenin en büyük kütüphanesi olan Türabibaba Kütüphanesi’nin yanı sıra İstiklal, Yenişehir, Çıksalın ve Okmeydanı kütüphaneleri faaliyete geçirildi. Kadımehmet, Piripaşa, Bademlik, Fetihtepe, Tophane, Örnektepe, Sinanpaşa ve Hacıahmet kütüphaneleri için de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projeyle birlikte ilçenin farklı noktasında inşa edilen kütüphaneler aynı zamanda gençlerin rahatça ders çalışabilecekleri mekanlar olarak da hizmet verecek.

Gençlere böyle mekanlar lazım
Yeni açılan millet kütüphanelerinden biri olan İstiklal Millet Kütüphanesi’ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kütüphanedeki üyelerle bir araya geldi. Üyelerle sohbet eden Yıldız, 7’den 70’e herkesin kütüphanelerde bulunup kitap okumasını hedeflediklerini söyledi. Beyoğlu’nda hizmet veren ve projesi tamamlanan kütüphaneler hakkında bilgi veren Yıldız, “Geleceğimizi gençlere emanet edeceğiz. O bakımdan gençlerimizin, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişebilmesi, geleceğe hazırlanmaları, bolca kitap okumaları için donanımlı mekanlara ihtiyaçları var. Bir taraftan okumaya, diğer taraftan arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeye ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. İstiklal Millet Kütüphanesi, belediye binamızın hemen bitişiğinde. İsminin böyle olması da İstiklal Caddesi’nin yanında olmasından kaynaklanıyor. Beyoğlu’nun hemen her bölgesine, ihtiyaç karşılayacak kadar kütüphane yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Şu anda 5 kütüphane hizmet veriyor. Orada kitap okuyor, ders çalışıyorlar” diye konuştu.

15 kütüphane sözü verdi
Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl sonuna kadar 8 kütüphaneyi daha buna ilave edeceğiz. Projesi tamamlanan 2 büyük kütüphanemiz olacak. Bir tanesi belediyelerimizin millet kütüphanesi konseptinde, en büyüğü sayabileceğimiz, aynı anda 600 gencin bulunabileceği, tematik toplantıların ve söyleşilerin de yapılabileceği kütüphanelerimizin de projeleri tamamlandı. Böylece Beyoğlu’nda bütün bölgeye hitap edecek 15 kütüphanemiz olmuş olacak. Beyoğlu’nun gençleri, çocukları burada kendilerini yetiştirecekler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.