Her semte kütüphane

Her semte kütüphane
Beyoğlu’nda başlatılan ‘Her Semte Bir Kütüphane Projesi’ ile farklı semtlerde 9 kütüphane açılmıştı. Semt kütüphanelerin 10’uncusu olan Piripaşa Kütüphanesi’nin açılışı da dün, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından gerçekleştirildi

Beyoğlu’nda okuma alışkanlığının artırılması ve vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla 'Kütüphane Seferberliği' başlatılmıştı. Belediye tarafından hayata geçirilen ‘Her Semte Bir Kütüphane’ projesi kapsamında ilçenin her semtinde bir kütüphane kurulması için çalışmalar devam ederken, bu kapsamda ilk olarak ilçenin en büyük kütüphanesi olan Türabibaba Kütüphanesi’nin yanı sıra dokuz kütüphane tamamlanarak hizmete açıldı. Semt kütüphanelerinin onuncusu olan Piripaşa Kütüphanesi; Kütüphane Haftasında, öğrencilerle düzenlenen açılış töreniyle okuyucularını ağırlamaya başladı.


Özen gösterdik

Açılış programında, Beyoğlu’nda ‘Her Semte Bir Kütüphane’ anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Haydar Ali Yıldız, büyük kütüphaneler yapmak yerine farklı semtlerde kütüphaneler yaparak insanların buralara ulaşmasının kolay olmasının önemli olduğunu söyledi. Çocuklar ve gençlerin kitap okuyacağı, ders çalışacağı bir ortam oluşturmaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Yıldız, “Bugün Piripaşa Mahallemizde, Hasköy bölgemizde yine bir millet kütüphanesini çocuklarımıza kazandırmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasını yaptı. Başkan Haydar Ali Yıldız, “Bundan sonra da her bölgede çocuklarımızın ihtiyacını karşılayacak kütüphaneler inşa edeceğiz. Burada kitap okuyacaklar, internete girebilecekler, ders çalışabilecekler. Biz de çay ve keklerini ikram edeceğiz. Bugün bu açılışımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütüphane Haftamız kutlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.