Her şey gençler için
Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, yapılan bu iş birliğiyle öğrencilere sunulan katkılarla Türk mutfağının zenginliklerinin tüm dünya yayılabileceğini ve öğrencilerinin İstanbul’da bulunan 113 Beltur noktasında staj ve çalışma imkânına sahip olabileceklerini söyledi. Öğrencilerine, okurken staj ve iş imkanı sunmak amacıyla çalışmalarda bulunan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Beltur ile iş birliği yaptı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ile Beltur Genel Müdürü Cenk Akın üniversitenin Şişli Kampüsünde imzaları attı. Ardından öğrenciler ile hocalar mutfağa girdi, yemek pişirdi. Gerçekleştirilen iş birliği ile Türkiye’nin en önemli markalarından olan mutfak kültürünü iş ve aşa dönüştürmek istediklerini belirten Prof. Dr. Alkin, “Gastronomi ve mutfak konusunda hem meslek yüksekokulu bazında hem de lisans bazında mezunlar vererek onları Beltur’a kazandırmak istiyoruz. Öğrencilerimiz, firmanın bulunduğu 113 yerde staj yapma imkânına sahip olacak. Ayrıca başarılı olurlarsa iş hayatına buralarda devam edebilecekler” açıklamasını yaptı.
Kültürümüzü evrenle buluşturacağız
Gastronomi alanında beş yüzden fazla öğrencileri olduğuna değinen Prof. Dr. Alkin, yaptıkları yenilik ve çalışmalarla bunun daha da artacağını düşündüğünü söyledi. Üniversitelerinin kuruluş amacının özellikle Türk kültürünü evrenle buluşturmak olduğunu belirten Prof. Dr. Alkin, “Yani ana vatanımızın kültürünü evrenle buluşturan medeniyete doğru bir yolculuktayız. Yaptığımız anlaşmayla da mutfak kültürümüzün şefkatini, güzelliklerini her yere yaymak istiyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.