Her şeye zam var işçi maaşına yok!

Her şeye zam var işçi maaşına yok!
Temel tüketim maddelerine yapılan zamlardan şikayetçi olan işçiler, zamların geri alınmasını, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti

İstanbul Esenyurt'ta işçi duraklarında bekleyen işçiler, hayata dair beklentilerini ve 1 Mayıs hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlardan şikayetçi olan işçiler, zamların geri alınmasını, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti. 4 yıldır Avcılar'da bir çorap fabrikasında çalıştığını söyleyen Mert, “1 Mayıs’ta talebim eşitlik ve emeğimin sömürülmemesi. Zamların önünü alamıyoruz. Sabah kalkıyoruz zam, öğlen yine zam ama işçi maaşları sabit. Ücretlerimiz yeterli değil, zam istiyoruz” dedi. Bir başka fabrika işçisi ise, servise binmeden önce hayat pahalılığı karşısında ücretlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Keşke zamlar geri alınsa
Esenyurt'ta bir inşaatta çalışan işçi ise “Zamların geri alınmasını istiyoruz. Özellikle elektrik çok yüksek, 1500 liradan aşağı elektrik gelmiyor” diyerek ücretlerin zamlar karşısında yetersiz olduğunu ifade etti.  5 yıldır temizlik işçiliği yapan kadın da, “Eve giren tek maaş benim. Kızım üniversitede okuyor, masraflar çok. Daha iyi şartlarda yaşamak ve sürekli faturaları düşünmemek istiyoruz” diyerek yüksek gelen faturalara tepki gösterdi.

Emeğimizin karşılığını istiyoruz
Esenyurt'ta yufka fabrikasında çalışan kadın işçi ise “Sabah giriyoruz akşam çıkış saatimiz belli değil. 5-6 yıl oldu çalışıyorum. Eşim de çalışıyor, bir şekilde idare ediyoruz. Evde olmadığımız için faturalar az geliyor. Fiyatlar düşsün, emeğimizin hakkını alalım, bu şartlarda emeğimizin hakkını alamıyoruz ama emekli olmak için çalışıyorum” diye konuştu. Bir başka kadın temizlik işçisi de, “7 aydır çalışıyorum. Çalışma koşullarımız zor. Çalışma saatlerimiz düzeltilsin, ücretler yükseltilsin istiyoruz çünkü asgari ücret yetmiyor. İki kızım var, eşim de çalışıyor ama kökenimiz köy olmasa geçinemeyiz. Çocukların masrafları fazla. Biri kreşe gidiyor biri lise son, servis, yemek ücretleri baya yüksek” diye anlattı. 1 Mayıs’ta hangi taleplerde alanda olacağını sorduğumuzda ise kadın işçi, “1 Mayıs günü çalışıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.