Herkesin bir travması var!

Herkesin bir travması var!
Bağcılar Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve hem kişisel hem de toplumsal psikolojik sorunlara çözüm getiren “Aile Okulu”, 4’üncü ayını doldurdu. Herkesin travması olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selçuk Tokaç, “Önemli olan problemlerle yaşamak değil, onlara çözüm bulmaktır” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nin hem aile içi bağlarını kuvvetlendirmek hem de kişilerin kendileri ve çevresiyle sorunlarını çözmesi amacıyla başlattığı “Aile Okulu” projesi, 4 ayı geride bıraktı. Ekim ayından itibaren her hafta sonu Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda psikologlar ve uzman terapistler eşliğinde uygulamaları seminer yapılıyor. İlk günler evli çiftlerin katıldığı okulun profili her geçen hafta değişti. Artık okula 18-60 yaş arası toplumun her kesiminden vatandaş iştirak ediyor.


Ağlayarak anlattık

Yoğun ilgi karşısında memnun kaldıklarını söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selçuk Tokaç, “İnsanlar artık kendi hayatlarına, çocukluklarına ve ilişkilerine temas edecek konuları öğrenmek istiyor. Ortak figürümüz çocukluğumuz” dedi. İnsanların seminerlerde yalnız olmadığını fark ettiklerini söyleyen Tokaç, şöyle devam etti: “Herkesin travması var. Budaksız ağacın olmaması gibi. Bizi bazen ayakta tutan bazen de zarar veren travmalardır. Burada travmayı gülerek ilişkileri de ağlayarak anlattık. Önemli olan problemlerle yaşamak değil, onlara çözüm bulmaktır. Çok güzel ve eğitici bir program oluyor. Böylesine değerli bir projeyi ilçeye kazandıran Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir’e de teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.