Hırka-i Şerif nerede, ne zaman açılıyor, hangi camide, nasıl gidilir, hangi günler, hangi saatler arasında açık 2024?

Hırka-i Şerif nerede, ne zaman açılıyor, hangi camide, nasıl gidilir, hangi günler, hangi saatler arasında açık 2024?
Ramazan ayının gelmesiyle İstanbul’da bulunan Hırka-i Şerif de ziyaret açıldı. Peki Hırka-i Şerif hangi günler, hangi saatler arasında ziyaret edilebilecek?

Her yıl binlerce kişinin görmek için akın ettiği Hırka-i Şerif’in 2024 yılında Ramazan ayı boyunca ziyarete açıldığı duyuruldu. Hırka-i Şerif’i görmek isteyenler ise bu kutsal emanetin nerede olduğunu ve ne zaman ziyaret açık olduğunu merak etmeye başladı. Hırka-i Şerif’in hangi camide yer aldığı ve yol tarifi de merak edilen konular arasında yer aldı. İşte 2024 yılı Hırka-i Şerif ziyareti hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar…

Hırka-i Şerif nerede, hangi camide?

Hırka-i Şerif, İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Fatih ilçesinde bulunuyor. İlçede yer alan Hırka-i Şerif Camii, kutsal emanete ev sahipliği yapıyor.

Hırka-i Şerif açıldı mı, ne zaman ziyarete açılacak?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. 15 Mart 2024 günü yapılan açıklama ile Hırka-i Şerif’in ziyaret edilebileceği belirtildi.

Hırka-i Şerif hangi günler, hangi saatler arasında ziyarete açık 2024?

Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Camii’nde sergilenen Hırka-i Şerif, hafta içi saat 10.00 ile 17.00, hafta sonu ise 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Hırka-i Şerif haftanın 7 günü ziyaret edilebilecek.

Hırka-i Şerif hangi tarihe kadar açık olacak, ziyaret ne zaman bitecek?

Ramazan ayı boyunca haftanın yedi günü ziyarete açık olacak Hırka-i Şerif, 5 Nisan Cuma günü yaşanacak Kadir Gecesi’nde saat 03.00’e kadar ziyaret edilebilecek. Hırka-i Şerif’in son ziyaret tarihi ise arife günü olan 9 Nisan 2024 Salı günü olarak belirlendi. Ziyaretçiler Hırka-i Şerif’i arife günü ikindi namazı bitimine kadar görebilecek.

Hırka-i Şerif gerçek mi, hikayesi ne, kime verildi, nasıl İstanbul’a getirildi?

Hz.Muhammed'in vasiyetiyle Veysel Karani Hazretlerine hediye edilen Hırka-i Şerif, 1851 yılından beri Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.