Hoş geldin şampiyon

Hoş geldin şampiyon
Başakşehir Belediyesi Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında çocuk maratonuna üçüncü kez ev sahipliği yaptı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu Atletizm Pistinde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Finiş çizgisinde her çocuk ‘Hoş geldin şampiyon’ denilerek karşılandı

Başakşehir Belediyesi ‘Haydi çocuklar birlikte koşuyoruz’ sloganıyla gerçekleştirilen Başakşehir Çocuk Maratonunda yaklaşık 5 bin çocuğu bir araya getirdi. Spor kültürünün gelişmesi amacıyla düzenlenen organizasyonda çocuklar, el ele hep birlikte koştu. 3. Başakşehir Çocuk Maratonu’nda 7 ve daha küçük yaş grupları anne ve babalarıyla birlikte 300 metrede, 8-13 yaş grupları ise bireysel olarak 900 metrede yarıştı. Finiş çizgisinde her çocuk ‘Hoş geldin şampiyon’ denilerek karşılandı. Öte yandan alanda her yaş grubuna özel aktivite ve oyun alanları kuruldu. İkramlar, oyun alanları ve sahne gösterileri ile çocuklar aileleriyle eğlenceli bir gün geçirdi.


Kaybedeni yok


Etkinlik alanına gelen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Dünya Çocuk Günü haftası vesilesiyle Avrupa Yakası'nın çocuk maratonu olarak en büyüğünü bugün gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz.  Yaklaşık 5 bin çocuğumuz ve 5 bin ailemizle muhteşem bir atmosferde bu güzel mekanda eğlenceli alanda hem yarışacağız, hem eğleneceğiz. Etkinliklerimiz gün boyu sürecek. Bugün bir özellik daha var, ben özellikle girişte çocuklarımıza da onu söylettiriyorum, görevli arkadaşlarımız hatırlatıyor. Bugün yarışmalar ve rekabetler oluyor ama  yarışmaya giren her çocuğumuz şampiyon. Bu organizasyonun böyle bir özelliği var. Her çocuğumuz şampiyon olarak içeri giriyor ve ondan sonra yarışıyor. Bu oyunların kazananı var kaybedeni yok. Böyle muhteşem bir organizasyon. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın ‘Dünya Çocuklar Günü’nü kutluyoruz. Buradan bütün çocuklarımızı çok sevdiğimizi bir kez daha bildirmek istiyoruz” dedi.

Dört gözle bekliyor

Koşu maratonuna katılan 10 yaşındaki Sena Akbay, etkinliğin çok güzel olduğunu belirterek, “Önemli olan kazanmak değil eğlenmek. Biraz hızlı koşuyorum. Şimdi de 300 metre koşacağız” diye konuştu. Çocuklarıyla etkinliğe gelen Harun Müştekin ise iki çocuğunun yarıştığını belirterek, “Çocuklarımın biri 10, diğeri 11 yaşında. Başakşehir Belediyesinin çocuklar için çok güzel etkinlikleri oluyor. Yasin Kartoğlu gençlere çok önem veriyor. Çocuklar için de çok güzel etkinlikleri oluyor. Çocuklar bu tür etkinlikler dört gözle bekliyor. Buraya geldikleri için mutlu oldular” ifadelerini kullandı. Cangül Akzade de etkinlikten çok memnun olduğunu söyleyerek, “Etkinlikler çok güzel, çocuklarımız da bizde memnunuz. Gayet eğleniyoruz, keyifliyiz. Oğlum koşu maratonuna katılacak. Etkinliklerin devamını bekliyoruz. Yasin Kartoğlu’nu ayrı seviyorum. Başakşehirli olarak çok memnunuz” dedi.


DHA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.