Hüseyin İbrahimoğlu'ndan Turan Hançerli'ye; "Siz Büyükşehir eş başkanı mısınız!"

Hüseyin İbrahimoğlu'ndan Turan Hançerli'ye; "Siz Büyükşehir eş  başkanı mısınız!"
Avcılar Belediye Meclisi'nde yeni yılın ilk Meclis toplantısına, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası kararı damga vurdu. Konuya ilişkin “Bu anti demokratik bir karardır, asla kabul edilemez” diyen Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye, AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partili Hüseyin İbrahimoğlu, “Siz Avcılar Belediye Başkanı mısınız, İBB eş başkanı mısınız?” diye sordu

Avcılar Belediyesi'nde yeni yılın ilk Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya geçtiğimiz ay İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak ve hapis cezası damgasını vurdu. CHP'liler kararı kınarken, AK Partili isimlerden kınamaya yönelik sert tepkiler geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na büyük bir haksızlık yapıldığını belirterek, “İmamoğlu'na yönelik engelleme ilk değil. Biliyorsunuz İBB'yi kazandığı ilk seçimi iptal ettiler ama aldıkları ders 800 bini aşkın farkla bir oy oldu. Zannediyorum bu da yeterli gelmedi. Yeni bir ceza kestiler” diye konuştu.


Avcılar'ı konuşun!

Hançerli'nin bu sözlerine yönelik AK Parti sıralarından tepkiler geldi. AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin İbrahimoğlu, “Siz Avcılar Belediye Başkanı mısınız, İBB eş başkanı mısınız?” diye sordu. “Avcılar'ı konuşun” diyen İbrahimoğlu, “AK Parti Grubu sizi burada 3 buçuk yıldır idare ediyor. Ben size hep hatırlattım. Siz Meclis Başkanı mısınız, İBB eş başkanı mı yoksa Avcılar Belediye Başkanı mı? O kürsüye oturunca Meclis Başkanı oluyorsunuz, belediye başkanı olamazsınız. İBB eş başkanı hiç değilsiniz. Siyasi konulara sizin cevap vermemeniz lazım. Bu nasıl bir ceza ki İmamoğlu'na verilen cezaya, sarılıp İmamoğlu ve Akşener seviniyorlar. Daha dava sonuçlanmadı. Biz de bir siyasetçi olarak yorum yapıyoruz. Mahkeme süreci bitmeden ahkam kesmek mümkün değildir” dedi.


Burada demokrasi var

AK Partililerin tepkilerine yönelik cevap veren Hançerli de “Demokrasi alışık olmadığınız bir şey olabilir. Burada demokrasi var. Bana konuşma hakkını siz vermediniz halk verdi. Bu hakkı kullanıyorum bu hakkı sizin kullanmanız için de buradayım, buna sonuna kadar olanak sağlıyorum. Hiçbir arkadaşımız bugün Avcılar'ı konuşmadı hiçbirine müdahale etmedim. Bu ülkenin demokrasiyi içselleştirmesi lazım” cevabını verdi. İmamoğlu davasına yönelik konuşmayı sürdüren Hançerli, “Ekrem başkana yönelik saldırılar, 16 milyon İstanbul halkına yönelik saldırılardır. Bunun üstesinden de sadece 16 milyon İstanbullu değil 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üstesinden gelecek. Bu antidemokratik tutumun karşısında milyonlar var hatta AK Partililer var. Millet bu konuda birleşmiş durumda. Altılı Masa'yı da aşan bir birliktelik var” dedi.


Ceza almasını istemeyiz

AK Partili Meclis Üyesi Sadık Pehlivan da İmamoğlu'nun ceza almasının AK Parti lehine bir şey olmadığını söyledi. Pehlivan, “İmamoğlu'nun ceza almasını biz de istemeyiz. Bunun bize bir faydası olmaz. Bu bir balon gibi şişirip şişirip önümüze getiriyorsunuz, getirmeyin. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alıyorsunuz, Soylu'yu hedef alanların nedeni ülkemizdeki huzur ortamıdır. Kimin çetelerle, devlet düşmanlarıyla el ele yürüdüğünü milletimiz görüyor” şeklinde konuştu.

YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.