Huzurevi yıkılıyor!

Huzurevi yıkılıyor!
Bakırköy Belediyesi riskli yapı olarak ilan ettiği, ardından huzur evinde kalan yaşlıları il dışına göndererek boşalttığı Şefkat Huzurevi’ni ‘yıkım karşılığı satış’ ihalesine çıkardı. 6 katlı betonarme binanın yıkım işi için 270 bin lira bedel belirlendi.

Bakırköy Belediye Meclisi'nin 2021 Şubat ayı toplantısında, ilçe belediyesi olarak huzur evi hizmetini vermeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, riskli olduğu gerekçesi ile boşaltılan Şefkat Huzurevi binasının deprem güçlendirme çalışmalarından sonra, meclisten alınacak ortak karar ve halkın beklentileri doğrultusunda hizmet vereceği bir alan olarak kullanılacağını söylemişti. Güçlendirme yapılması açıklanan binanın yıkımı için ihaleye çıkılacağı öğrenildi. Riskli yapı tespiti yapılan taşınmazın bodrum, zemin, 4 normal kat ve çatı arası kat olmak üzere 6 katlı betonarme yapının yıkımı karşılığı satışı yapılacak. İhaleyi alan firma yıkım işini yapacak ve üstüne tahminen 270 bin lira vererek malzemeleri almış olacak. İhale 15 Kasım 2022’de gerçekleşecek.


Resmen yağmalanmış!

Şefkat Huzurevi boşaltıldıktan sonra, bina içinde bulunan araç gereç, mutfak malzemeleri, ortopedik yataklar, sanayi tipi çamaşır makinaları, klima, ranza gibi demirbaşların yağmalandığı, bu durumda ihaleyi alan firmanın eğer enkazı satın alacaksa kalan hiçbir şey olmamasına rağmen bu parayı neden vereceği merak konusu oldu. Söz konusu Şefkat Huzurevi’nin bulunduğu alanın hemen yan parsellerinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan konutlar olduğu görülürken, yapılan ihale ile söz konusu inşaatların önünün açılacağı ve ilerleyen dönemde parsel birleştirmesi yapılarak inşa edilen binalardaki konutların değerinin de 2-3 milyon artacağı yönünde iddialarda ortaya atıldı.2003 yılında faaliyete başlayan Şefkat Huzurevi arsasının belediyeye ait olduğu ancak belediyeye şartlı bağış olduğu, tapu kayıtlarına da ‘Huzurevi dışında kullanılamaz’ şerhi düşüldüğü de ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.