İBB adayı Taylan Yıldız İstanbul Üniversitesi’nde önce kampüse sonra derse girdi!

İBB adayı Taylan Yıldız İstanbul Üniversitesi’nde önce kampüse sonra derse girdi!
Bağımsız İBB adayı olan Dr. Taylan Yıldız, halkın ziyaretine açılan İstanbul Üniversitesine nasıl girdiğini anlatan bir video çekti.

İstanbul Üniversitesi kampüslerinin halka açılması büyük tartışma yaratmıştı. İzinsiz olarak derslerin işlendiği amfilere giren vatandaşların öğrencilerin fotoğraf ve videolarını çektiği görüntüler sosyal medyada olay yaratmıştı. Dr. Taylan Yıldız da üniversiteye girdiği anları görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Yıldız, İstanbul Üniversitesi’nin konuya dair açıklamasını da bir video ile yanıtladı.

Amfiye kadar girip derse katıldı

Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Dr. Taylan Yıldız, dün kişisel X hesabından paylaştığı video ile gündem oldu. Elini kolunu sallaya sallaya İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bir derse girdiğini ifade eden Yıldız duruma tepki gösterdi.

“Böyle kepazelik olmaz”

Yıldız, konuya dair videolu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Üniversitesi'nde hiçbir engele takılmadan önce kampüse sonra da derse girdim. Benim gibi üniversitesi kapısından geçen herkes de derslere girebiliyor. Ne durduran var ne bir şey. Böyle kepazelik olmaz. Böyle büyük bir güvenlik sorunu kabul edilemez. Konunun gündeme gelmesi için tüm İBB başkan adaylarını, benim gibi İstanbul Üniversitesi'ne gelerek bu durumu protesto etmeye davet ediyorum.”

Taylan yıldız paylaştığı ikinci videoda ise konuya dair açıklama yapan İstanbul Üniversitesi rektörüne yanıt verdi. Taylan’ın mesajında; Sayın Rektör, Ben bugün bizzat üniversitenize gittim. Kimlik kontrolü bile yapılmadan kampüse alındım. Bahçenizde pikniğe gelmiş gibi dolaşan vatandaşları bizzat gördüm. Öğrencilerin yoğun şikayetlerine şahit oldum. Derslere bile de katıldım.” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.