İBB'den non steril eldiven açıklaması

İBB'den non steril eldiven açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi gazetemizin dünkü sayısında maneşt haber olarak yayımlanan "Darülaceze'den No Steril İhale" başlıklı haber nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü tarafından 'Non Steril Eldiven' temini için 6 Mart 2020 tarihinde teklif alındığı belirtilerek, "Sadece bir isteklinin katıldığı ihalede, teklif tutarı 549 bin TL olarak verildi. Haberinizde de belirttiğiniz gibi, teklif edilen tutarın, idaremiz tarafından belirlenen yaklaşık maliyetin (457 bin TL) 91 bin 500 TL üzerinde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, yaklaşık maliyet ile verilen teklif fiyatının, piyasa rayiçlerini yansıtıp yansıtmadığı hususunda bir inceleme başlatıldı. Yapılan inceleme sonucunda, yaklaşık maliyet tutarının tespiti için 2019 yılının kasım ve aralık aylarında çalışma yapıldığı; bu fiyatın piyasa ortalaması alınarak belirlendiği görüldü. Bununla birlikte, söz konusu ihalenin tarihi ise 6 Mart 2020'dir" bilgisi verildi.

Fahiş fiyat artışı oldu

Açıklamada fiyat artışının sebebi de "Haberinize de yansıyan fiyat aratışının sebebine bakıldığında ise 31 Aralık 2019 tarihinde görülmeye başlayan koronavirüs salgını nedeniyle, dünyada ve ülkemizde sağlık, temizlik ve dezenfektan ürünlerinde fahiş oranlarda fiyat artışı olduğu görülmektedir. Non steril ürünler de bu kapsamda yer almaktadır. Öngörülemeyen bu gelişme üzerine, İBB Darülaceze Müdürlüğü tarafından yaklaşık maliyetin yeniden araştırılmasına karar verildi. İhale konusunda faaliyet gösteren firmalardan yeniden teklif alındı. 2 firma stoklarında olmadığı gerekçesi ile teklif vermezken, iki firma ise birim fiyatına 55 lira ve 27 lira olmak üzere iki ayrı fiyat teklif etti. Dolayısıyla söz konusu ihalede teklif edilen 18,3 liranın, iki firmanın teklifinin ortalaması olan 41 TL'nin altında olduğu açıkça görülmektedir" şeklinde açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.