İBB Gönüllüleri eğitimin yarım kalmasını istemiyor

İBB Gönüllüleri eğitimin yarım kalmasını istemiyor
İBB Gönüllüleri, “Atıl bilgisayarınız bir çocuğun geleceğine ışık olsun” diyerek ‘Eğitimi Yarım Kalmasın’ projesi başlattı. Proje kapsamında atıl durumdaki bilgisayarlar uzaktan eğitim görecek ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

İBB bünyesinde kent gönüllüleri olarak faaliyet gösteren İBB Gönüllüleri, bilgisayar ya da internet bağlantısı olmayan İstanbullu ailelere yardımcı olmayı hedefliyor. Bu kapsamda, ‘Eğitimi Yarım Kalmasın’ projesi başlatan İBB Gönüllüleri, atıl durumdaki bilgisayarları toplayarak eğitimi devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak.

İBB Gönüllüleri kampanya hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Eşit ve adil eğitimin her çocuğun hakkı olduğu düşüncesinden hareket ediyoruz. Uzaktan eğitim koşullarında bilgisayar sahibi olmayan öğrencilerin eğitimlerinin eksik kaldığını görünce harekete geçtik. Pandemi dolayısıyla insanların evden çalışmaya başladığı için bilgisayarlarını yenilediğini görünce atıl kalan ikinci bilgisayarların pek çok çocuğun geleceğine katkı sağlayacağını düşündük. Bu yıl da uzaktan eğitimin devam etmesi ve bilgisayara ihtiyacı olan öğrenci sayısının çok oluşu nedeniyle projeye daha geniş bir çerçevede devam etme kararı verdik. Evlerinin bir köşesinde kullanılmayan bilgisayarı olan herkesi de bu kampanyaya destek vermeye ve bir çocuğun geleceğini aydınlatmaya katkı sağlamaya çağırıyoruz.”

2020 yılının başında etkili olan salgın sonrası geçilen uzaktan eğitim modelinde pilot olarak uygulanan proje, 2020 – 2021 eğitim yılında hedeflerini büyüterek yoluna devam etme kararı aldı.

Ev ya da işyerindeki bilgisayarlarının bir çocuğun eğitim hayatına katkı sağlamasını isteyenler [email protected] mail adresine ya da 0533 031 24 64 no’lu telefona ulaşarak ‘Eğitimi Yarım Kalmasın’ kampanyasına destek verebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.