İBB işçileri isyan etti

İBB işçileri isyan etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç ve Peyzaj A.Ş. işçileri, eylem yaptı. İBB'nin Saraçhane binası önünde toplanan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldığını öne sürdükleri arkadaşlarının geri alınmasını ve toplu sözleşme imzalanmasını talep etti. DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Ağaç A.Ş. işçileri bugün anayasal haklarına sahip çıkmak için sokağa çıktılar. Bu mücadelenin sonunda kazanacağız" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç A.Ş'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası üyeleri sözleşmesiz ve zamsız çalışmaya karşı iş bıraktı. Günün erken saatlerinde Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde toplanan 400'e yakın işçi slogan ve alkışlarla eylem yaptı. Saat 08.00'de toplanan işçiler, saat 11.30'da açıklama yaptı. İşçiler, geçen yıl kasım ayından itibaren işten çıkarıldığını öne sürdükleri 130 kişinin geri alınmasını istedi. DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, işçilerin anayasal haklarını savunmak için eylem başlattığını ifade ederek, "Ağaç A.Ş. işçileri bugün anayasal haklarına sahip çıkmak için sokağa çıktılar. Sendikalarına sahip çıkmak için sokağa çıktılar. İnsanca yaşayacak ücreti talep etmek için sokağa çıktılar. Bu talep asla karşılıksız kalmayacak. Bu mücadelenin sonunda kazanacağız" dedi.


Günlerce burada bekleriz

Saraçhane'de düzenlenen açıklamada konuşan Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası Danışmanı Şeref Özcan işçilerin sendika yetki davalarıyla oyalandığını söyleyerek, "İşçileri toplu sözleşmesiz, asgari ücrete çalıştırılmak isteniyor. Belediyelerde Ağaç A.Ş. çalışanları dışında asgari ücrete çalışan yok. Yönetim ile görüşmelerimiz devam ediyor. 3 sendika temsilcimiz işten atıldı. Bu işçilerin işe iadesini talep ediyoruz. Yöneticiler işçi arkadaşlarımıza hakaretler savurdu o yöneticilere soruşturma açılmasını istiyoruz" dedi. İşçilerin asgari ücret düzeyinde çalıştığını ifade eden Özcan, "İşçilerin ücretlerinde de bir iyileştirme yapmayacaklarını söylüyorlar. Yüzde 50'nin üzerinde zam yaptıklarını söylüyorlar bu doğru değil asgari ücret üzerine sadece 300 liralık bir zam yaptılar. İşçilerin 5 bin lira ile geçinmesi mümkün değil. Geçinebilecek düzeyde zam istiyoruz. Bu taleplerimiz karşılanan kadar eylemlerimize devam edeceğiz. İşçi burada bekliyoruz derse günlerce burada bekleriz" diye konuştu.

Mobbinge maruz kaldım

DİSK/Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ayvaz Şeker ise "Biz atılan işçilerin geri alınmasını istedik, asgari ücretle çalışanların maaşlarında bir ilerleme kaydedilmesini istedik. Hakkımızı alana kadar bir yere gitmeyeceğiz" diye konuştu. Ağaç A.Ş.'den atıldığını belirten Emek Çelik ise "Mobbinge maruz kaldım, sürgüne uğradım. Görevimde değişiklikler yapıldı. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Direne direne kazanacağız" şeklinde konuştu.

TEMMUZDA YİNE İŞÇİ ÇIKARACAK!

Bu arada işçilerle sürekli sorun yaşayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Bakırköy Belediyesi Kent Konseyi yemeğinde konuşan Kerimoğlu, yeni sözleşme dönemi olan temmuz ayında işçi çıkaracağını açıkladı. Kerimoğlu, “Bakırköy Belediyesi yılın başında grev sorunu yaşadı. Biz belediyemizin mali bütçesini düşünerek kararlı bir tutumda bulunduk. Verip kurtulmak en kolayı. Sonunda mali disiplin neyi gerektiriyorsa o şekilde çözdük” dedi. Bakırköy Belediyesi Tiyatro biriminde çalışan sayısını 470’den 240’a düşürdüklerini, temmuz ayında da işçi çıkaracaklarını söyleyen Kerimoğlu, “Muhtemeldir ki bir gürültü yaşanacak desteğinizi esirgemeyin” diye konuştu. İşçilerin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan, “İşçiler işlerini layıkıyla yaparken onları işten atmakla tehdit etmek apaçık işçi düşmanlığıdır. Kent Konseyi de bu işçi düşmanlığına çanak tutmaktadır. CHP Genel Merkezine ve CHP yetkililerine videoları attık, durumu bildirdik. Belediye başkanının hukuk tanımaz tutumunun karşısında olacağız” tepkisini gösterdi. Türk-İş’e bağlı Belediye-İş’te örgütlü Bakırköy Belediyesi işçileri ve belediye yönetimi arasında TİS görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamış, işçiler greve gitmişti. 3 ay süren grevin ardından yapılan sözleşmede umduğunu alamayan işçiler belediye yönetimi ve sendikacılara tepki göstermişti. Belediyenin tiyatro biriminde çalışan işçiler iş güvencelerinin TİS ile garanti altına alınmasını istiyordu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.