İBB Meclisi’nde yangın!

İBB Meclisi’nde yangın!
İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın kardeşinin, metrobüslerdeki yangın tüpleri ihalesini aldığının ortaya çıkması İBB Meclisi'nde tartışma çıkardı. Konu hakkında soru önergesi veren AK Partili Halit Cebeci, “Lafa geldiğinde liyakat, şeffaflık diyenler, iş ticarete geldiğinde tüm etik değerleri unutuyor” dedi. Kardeşi İBB'den aldığı ihaleyi savunan Özkan ise “Kardeşimin şirketi 70 yıllık bir marka. Otomotiv sektörünün yüzde 80'i bu markadan satın alma yapar” diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mayıs ayı toplantısında, AK Partili Meclis üyesi Halit Cebeci, İstanbul'daki metrobüslerdeki yangın tüpleri ihalesinin İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın kardeşinin şirketine verilmesi ile ilgili soru önergesi verdi. Cebeci, “Lafa geldiğinde liyakat, şeffaflık diyenler iş ticarete geldiğinde tüm etik değerleri unutuyor” dedi. İBB tarafından İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’a makam aracı tahsis edildiğini de hatırlatan Cebeci,  bu araçla il il gezildiğini söyledi. Cebeci soru önergesinde, “Yangın söndürme tüpleri ile ilgili ihaleye toplam kaç firma girmiştir? İhaleye giren firmaların yeterlilik belgeleri var mıdır? İhale süreci ve sonuçlandırılması aşamasında firmalar arasında eksik evrakı (Banka teminat mektubu ve benzeri) olan firma var mıdır? İBB yönetimi tarafından metrobüslerde kullanılmak üzere alınan yangın tüplerinin ihalesinin İBB meclisinde bulunan bir siyasi partinin grup başkan vekilinin kardeşine verilmesini hangi siyasi etik ilkeleri ile izah edebilirsiniz. Sosyal medyaya veya kamuoyuna mal olmayan bu ve bunun gibi benzeri ihaleler başka hısım akrabalara da verilmiş midir?” sorularına cevap istedi.


8 bin civarında satılmış

Konuyla ilgili açıklama yapan Özkan “Kardeşimin şirketi 70 yıllık bir marka. Otomotiv sektörünün yüzde 80'i bu markadan satın alma yapar. 19 ülkeye ihracat yapıyor. Son alınan metrobüsler Otokar ve Akia firmalarından alındı. Yangın tüpü otobüslerin bir aksamı. Bu ürünleri İETT satın almıyor. Akia başka bir firmadan satın almış. Otokar firmasına 8 bin civarı cihaz satılmış. Yıllardır satıyor. Mercedes'in de tedarikçisi. Tanesi de 30 TL gibi bir şey. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kullandığı zırhlı araçlarda da kullanılıyor” dedi. Özkan, “Bahsettiğimiz şirket, sene sonuna doğru halka arz edilecek, anonim bir şirketten bahsediyorsunuz. Bu ülkeye döviz kazandıran bir firma” ifadelerini kullandı. Özkan, kendine tahsis edilen araçla ilgili de “3 senedir aile hayatımdan şirketlerime kadar her tarafı inceliyorsunuz. Bulduğunuz tek konu sadece bir hizmet aracı. Gruplara verilen hizmet araçları var. araçlar oluyor. Kamu hizmeti için kullanıyoruz. Daha önce Passat seviyesindeki araçlar S500 idi. Meclis başkanvekillerinde de aynı araç var” açıklamasını yaptı.


Meşrebiniz ne kadar geniş!

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise konunun siyasi açıdan etik olmadığını söyleyerek “Bu kadar normal algılayacak kadar siyasi meşrebiniz genişse arkada neler çeviriyorsunuz?” dedi.

Türkyılmaz, “İbrahim Bey 30 metrobüs alımı ile ilgili Twitter’da sayfalarca  reklam yaptı. Sıradan bir İstanbullu vatandaşa, ‘bu metrobüsteki yangın söndürme tüplerini İbrahim Bey'in kardeşi satıyor' desek nasıl bir algı oluşur?” tepkisini gösterdi. Türkyılmaz ayrıca Özkan'ın ilgili ihale hakkında sahip olduğu bilginin anormal olduğunu belirtti. AK Parti’nin anlatılanı anlamama gibi bir özelliğinin olduğunu söyleyen Özkan da İETT’nin aldığı bir ürün olmadığını, Otokar firmasının aldığını belirterek, “İsterse AK Parti genel merkezinin aldığı araçlarına da takabilir. Beni kendi bakanlığına dezenfektan satan bakanla karıştırıyor. Buradan nemalanmaya çalışmak siyasi etiğe uymaz asıl” karşılığını verdi.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.