İBB ve havalimanı taksicileri karşı karşıya: Dayatmaları reddederiz

İBB ve havalimanı taksicileri karşı karşıya: Dayatmaları reddederiz
İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, İBB’nin 400 taksinin ruhsatını askıya alma kararına yönelik tepki göstererek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ‘iTaksi’ platformuna dahil olunması için ortaya koyduğu bu dayatma ile taksilerin ruhsatlarına el koyma girişimini reddediyoruz” dedi

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, kamuoyunda gündeme gelen farklı ücret tarifesi iddialarına yönelik yazılı basın açıklamasında bulundu. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İstanbul Havalimanı'ndaki 400 taksinin ruhsatını askıya alma kararına da tepki gösterdi. İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can yazılı açıklamasında, “İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 400 taksiyi bağladı” başlıklı haberlerle taksici esnafı olarak haksız yere ithamlara maruz kalmamız üzerine bu açıklamayı kamuoyu ile paylaşma gerekliliği ortaya çıkmıştır. Aynı istikamete giden iki takside farklı ücret tarifesi uygulandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde konuştu.

İDDİALARI İSPATLASINLAR

Taksimetrelere müdahalenin söz konusu olmadığını belirten Fahrettin Can İBB'nin kararına tepki göstererek, “Taksimetre üretici firmaları sertifikasyonu, taksimetre standartları, kalibrasyon ve mühürleme işlemleri, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve denetlenmektedir. Bu sürecin dışında taksimetrelere herhangi bir müdahalede bulunulması söz konusu değildir. Kamuoyu bu tür haberlerle yanlış bilgilendirilmektedir. Haberde yer alan iddiaları kabul etmediğimizi altını özellikle çizmek isteriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ‘iTaksi' platformuna dahil olunması için ortaya koyduğu bu dayatma ile taksilerin ruhsatlarına el koyma girişimini reddediyoruz” ifadelerine yer verdi. İlgili kurumlarca denetime açık olduklarını da ifade eden Can, “İddia sahiplerini bu açıklamalarını ispat etmeye davet ediyor, İstanbul Havalimanı yolcuları için uygulanan taksimetre ücret tarifelerinin denetime her zaman açık olduğunu vurguluyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.