İBB'den hiçbir destek almadık!

İBB'den hiçbir destek almadık!
​​​​​​​Zeytinburnu Belediyesi, Beştelsiz Mahallesi’nde bir yıl önce temelini attığı toplamda 15 bin 600 metrekare alana sahip spor merkezi, otopark ve kapalı pazar alanını hizmete açtı.

Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Belediyesi olarak, İBB’den destek almadan ve hatta onların yapmadığı işleri de yaparak hizmet ettik” dedi

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi, içinde halı saha, pazar yeri, dükkânlar ve kapalı otoparkın yer aldığı yeni bir lokasyona daha kavuştu. Belediye bütçesinden tek kuruş harcanmadan yapılan proje ile yaklaşık 15 bin 600 metrekarelik yeni bir sosyal yaşam projesi daha hayata geçmiş oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İlçe Kaymakamı Dr. Adem Uslu ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin katıldığı açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Artık Zeytinburnu’da bir kapalı pazar alanı var” dedi.

Bize nasip oldu

“Adaylığım döneminde söz verdiğim her şeye yapmış, hatta ötesine geçmiş bir belediye başkanı olarak karşınızda olmaktan büyük onur duyuyorum” diyen Arısoy, geçtiğimiz yıl büyük bir heyecanla temelini attıkları pazar alanının açılışını, daha büyük bir heyecanla açtıklarını ve verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Ak Partili bir belediye olarak, eser ve hizmet siyasetini benimseyen Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, yaptıkları her işi severek yaptıklarını belirten Arısoy, “Zeytinburnu Belediyesi olarak, İBB’den destek almadan ve hatta onların yapmadığı işleri de yaparak hizmet ettik. Ak Parti yönetimindeki İBB tarafından ihalesi yapılmış, Zübeyde Hanım Marmaray Parkı’nı iki yılda tamamlayamamıştı. Biz yaparız dedik ve 38 günde tamamladık Beştelsiz Kapalı Pazar Alanı, Otopark ve Sosyal Tesisimizi bir sosyal alan olarak tasarladık. Çok fonksiyonlu olması, belediyemizin kasasından tek bir kuruşun çıkmaması, alan kullanımı ve uygulamasıyla harika bir iş oldu. Artık Zeytinburnu'nda bir kapalı pazar alanı var. Bu cümleyi kurmak bize nasip oldu" dedi.

AK Parti markadır

Programda konuşan Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise çöp, çukur, çamur siyasetinden sonra, hizmet belediyeciliğinin Zeytinburnu’nu, İstanbul’u hatta Türkiye’yi getirdiği noktayı herkesin gördüğünü söyledi. Kabaktepe, “AK Partimizin yerel yönetimde marka olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu markamızın en güzel parlayan yıldızlarından bir tanesi Zeytinburnu'dur. Bu yıldızı daha da parlatıyor. Milletimize tutkuluyuz, hizmete tutkuluyuz, Zeytinburnu'na tutkuluyuz. İstanbul'a tutkuluyuz, tutku olmazsa bu iş olmaz. İBB'nin misafir belediye başkanı gibi bedeni burada aklı Ankara’da Cumhurbaşkanlığında olursa 4 senede hiçbir iş ortaya çıkmaz. Bir ilçe belediyesinin yaptıklarına bakın, bir de dev bütçesi olan İBB’ye” ifadelerini kullandı. Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Kabaktepe, 31 Mart seçimlerinde İstanbul’u yeniden alacaklarına inandıklarını söyleyerek, “5 yılda bir gelen şansı heba etmeyelim” açıklamasında bulundu.

Arısoy'u tebrik etti

Açılış programında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da çocukların kötü alışkanlıklardan uzak kalması için mahallelerde bu tür alanların çok önemli olduğunu vurgulayarak Başkan Arısoy’u geleceğin teminatı çocuklar için verdiği hizmetlerden dolayı tebrik etti. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını İtalya ile beraber Türkiye’de organize edeceklerini, 38 stadyumun yapıldığını, 4-5 tanesinin yapımının devam ettiğini söyleyen Bakan Aşkın Bak, “Dünyanın en büyük kapalı spor salonları, spor tesisleri hep Türkiye'de, bunun için de çok gururluyuz. Sporcuların başarılarını görüyoruz. Milli Takımımız grubunda lider Almanya’ya gidiyor. Almanya'da tüm statları gurbetçilerimiz dolduracak, evimizde gibi oynayacağız" ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Programın son konuşmasını yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bahçelievler’de doğup büyüdüğünü, Zeytinburnu’nun hayatında önemli bir yeri olduğunu ve dünden bu güne geldiği noktanın başarılı Ak Parti belediyeciliğiyle yönetilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarına devam eden AK Parti Belediyelerimizin; insanların yaşamaktan mutlu olduğu, kendilerini güvende hissettiği, kabiliyetlerini geliştirebildiği, çocuklarını geleceğin dünyasına hazırladığı, bilgeliğin, sanatın ve ticaretin kentlerini vatandaşlarımızla buluşturmak için gece gündüz çalışmaya devam edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı. Hep birlikte kesilen açılış kurdelesinin ardından, spor merkezi, otopark ve kapalı pazar alanı gezildi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, minik sporcularla futbol ve masa tenisi oynadı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.