İBB’nin “Gezici Aşevi” sıcak yemek dağıtıyor!

İBB’nin “Gezici Aşevi” sıcak yemek dağıtıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gezici Aşevi” projesi sıcak yemek dağıtımına başladı. Aşevi 2 ilçede 12 farklı noktaya hizmet veriyor.

İBB, ‘Gezici Aşevi’ projesi ile mobil sıcak yemek hizmeti vermeye başladı. Sosyal ve ekonomik dezavantajlı mahallelere ulaştırılan sıcak yemek doğrudan ihtiyaç sahiplerine sunuluyor.

2 günde 15 bin kişiye sıcak yemek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ihtiyaç sahiplerinin temel gıda gereksinimlerini karşılamak için ‘Gezici Aşevi’ projesini hayata geçirdi. 31 Ocak’ta başlayan hizmet ile 3 ilçede 12 farklı noktada sıcak yemek ve çorba dağıtımı yapılıyor. İlk 2 günde toplam 15 bin İstanbulluya sıcak yemek ulaştırıldı. Aynı proje ile özel günlerde de lokma ikramı, kandil simidi ve aşure ikram hizmetleri de gerçekleştirilecek.

Yıl sonuna kadar yollarda

Gezici Aşevi hizmeti ile toplamda 1 milyon paket sıcak yemek, 1,5 milyon paket çorba, 900.000 okul beslenme paketi, 50.000 paket kumanya, 50.000 paket lokma, 50.000 paket aşure ve 50.000 paket kandil simidi dağıtılması hedefleniyor. Hizmetlerin 2024 yılı sonuna kadar 6 mobil araç vasıtasıyla İstanbullulara ulaştırılması planlanıyor.

Beslenme paketi dağıtımı da yapılacak

Okul Beslenme Desteği hizmeti için planlanan 900.000 beslenme paketi dağıtımı da Gezici Aşevi hizmeti için tahsis edilen 6 araç ile gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.