İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına CHP'den sert yanıt

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına CHP'den sert yanıt
İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Vakfı için yaptığı 'izin zaten vardı' açıklamasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan belgeli açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı kampanyasına izin verilmediğini açıkladı. İmamoğlu'nun tepkisinin ardından, İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada "Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi, İstanbul Valiliği'nde tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir" dendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bakanlığın açıklamasına paylaştığı belge ile yanıt verdi. Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı belgeye, şu notu ekledi:

"Halkın örgütlü tepkisinden ve vicdan ortaklaşmasından daha büyük bir güç olmadığını bir kez daha görmüş olduk... 'İzin zaten vardı' diyenlere gelsin. Sayenizde şimdi izin var vatandaşlarımızın bağışı onbinlerce insanımıza ulaşacak bu sayede…"


canan kaftancıoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.