İETT'den ek sefer

İETT'den ek sefer
İBB, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Avrupa ve Anadolu yakasındaki 6 tesiste kurban satış ve kesim hizmet verecek olan İBB, Covid-19 tedbirleri kapsamında randevu sistemiyle çalışacak. Toplu ulaşımın 4 gün boyunca ücretsiz hizmet vereceği Kurban Bayramı’nda, İETT, İBB’nin kurban tesislerine ek sefer düzenleyecek

İBB ekipleri, İstanbul’da kurban kesilecek bin kadar noktayı denetleyerek İl Kurban Komisyonu’na görüş bildirdi. Boğaz’a kan akışının olacağı veya hijyen açısından uygun olmayan kesim yerleri ile ilgili özellikle olumsuz görüş belirtildi. Şehre kaçak hayvan girişlerini önlemek için ise Bakanlık ve Emniyet ile ortak denetimler yapılarak, sevk belgesi ve kayıtlar kontrol ediliyor. İBB’nin kendi tesislerindeki kurban satış ve kesim hazırlıkları da tamamlanmak üzere. Alanlarda, bu yıl da pandemi tedbirleri yine ön planda tutulacak. Covid-19 salgını sebebi ile oluşan yeni normalde, İBB’ye ait kurban satış ve kesim alanlarında, maske temini ve dezenfektan kullanımı başta olmak üzere önlemler alındı. İBB, kurban satış ve kesim alanlarında sosyal mesafenin sağlanması amacıyla randevulu sistem uygulanacak. Alana girişler, randevu saatinden belirli bir süre öncesinde kısıtlanacak ve sosyal mesafe kuralları korunacak.


6 tesiste kesim

İstanbul’da bu sene Avrupa yakasında 3, Anadolu yakasında 3 olmak üzere, İBB’ye ait 6 modern tesiste kurban satış ve kesim hizmeti verilecek. Toplam 250 bin 500 metrekarelik alana sahip tesislerde, 369 kurban satış yeri (padok) ve 19 kesimhane bulunuyor. Alibeyköy-Eyüpsultan, Kayaşehir-Başakşehir, Yeşilkent-Avcılar, Ferhatpaşa-Ataşehir, Kurnaköy-Pendik, Paşaköy-Sancaktepe’deki tesisler, 10 bin 696 büyükbaş ve 1.700 küçükbaş kurban kesim kapasitesine sahip. Modern barınma ve kesimhanelerin bulunduğu tesislerde, hizmetleri hızlandırmak için en son teknolojiden yararlanıldı ve ihtiyaç duyulan tüm kesim aletleri yenilendi Kesilen kurban etlerin paketlenmesi için 350 bin hijyenik kurban poşeti hazırlandı. Kesim alanlarında ayrıca mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ve kantin de bulunuyor. Arızalara karşı ekipler hazır bekletilecek.


İSYÖN koordine ediyor

İBB iştiraki İSYÖN AŞ tarafından hizmetlerin verileceği tesislerde, hijyen büyük önem taşıyor. Bu kapsamda; kurbanlıkların İstanbul’a girişinden önce tüm alanlar dezenfekte edildi. Kurbanlar girdikten sonra ise satış ve kesim yerlerinde karasinekle yoğun mücadele yürütülüyor. Kurban günü hayvansal atıklar alandan günlük olarak düzenli depolama sahalarına yönlendirilecek, atık suların depolandığı kanallar, İSKİ yardımı ile boşaltılıp, artıma tesislerine aktarılacak, evsel atıklar ise İSTAÇ AŞ’nin mobil ekipleri tarafından anlık toplanacak. Kurban kan ve atıkları İBB kurban kesim yerlerinden hızla uzaklaştırılacak ve kesim alanları temizlenecek. Kokunun oluşmamasına ve çevreye rahatsızlık verilmemesine özen gösterilecek. İBB, kurban dışkılarını gübreye dönüştürerek çiftçilere ücretsiz dağıtacak. Sakatat ve diğer artıklar ise atık gömü tesislerinde özel olarak depolanacak. Ayrıca İBB’nin Pendik ve Sancaktepe’deki kurban kesim alanlarına ve ihtiyaç duyulan mezarlıklara ek seferler düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.