İGD Başkanı Mehmet Mert Ak Parti meclis üyelerine kararnameyi hatırlattı...

İGD Başkanı Mehmet Mert Ak Parti meclis üyelerine kararnameyi hatırlattı...
AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu'nun İBB Meclisi'nde medyayla ilgili sundukları öneriye İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Mehmet Mert tepki gösterdi. Mert, iki ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet kurumlarına gazete alım satım ve reklamını yasaklamasını hatırlatarak ' Bu önerinin ülke genelinde tüm belediyelere yapılması gerekiyor dedi...

 
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu, İBB Meclisi oturumunda İstanbul yerel medyasıyla ilgili önerilerde bulundu.

Öneri, "medyanın gelişmiş demokratik toplumlarda kamu otoritesi ve kamuoyu arasında bir köprü görevi görmesi, mevcut iletişim kanallarıyla toplulukların haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesine yardımcı olduğu" görüşüyle sunuldu.

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Mehmet Mert, önerinin yerel medya gerçeğini anlattığını belirterek, AK Partili meclis üyelerine iki ay önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından açıklanan tasarruf genelgesiyle devlet kurumlarının gazete alım ve satımlarının yasaklandığını hatırlattı.

Mert bu önerinin ülke genelinde tüm belediyelere yapılması gerektiğini de hatırlatarak öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararnamesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor diye açıkladı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.