İhtisas dönemi

İhtisas dönemi
Türkiye’de 3 milyar Euro ticaret hacmine sahip olan, kamu ve özel sektör toplamında 350 bine yakın çalışanın bulunduğu Özel Güvenlik sektörünün geleceğini konuşmak ve gelişimine dair adımlar atmak için ‘Sektör Çalıştay Programı’ düzenlendi

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı katılımıyla 14-15-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Bolu’da gerçekleşen çalıştaya; Özel Güvenlik Denetleme Başkanı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı personeli GÜSOD Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Çalıştayın odak konuları 2019 senesinde hayata geçen, genel kolluk-özel güvenlik iş birliği ve entegrasyonu uygulaması olan Kaan Projesi ve Özel Güvenlik sektörünün geleceğinin inşasında kritik önemi olan eğitim ve ihtisaslaşma oldu.

İhtiyaç büyük

Özel güvenlik sektörün ilk ve öncü sivil toplum kuruluşu olan ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu’ndan 10 sene önce, 1994 yılında kurulan GÜSOD temsilcilerinin de yer aldığı çalışatayda dernek Başkanı Murat Kösereisoğlu, “Sektörün yetişmiş elemana ihtiyacı büyük. Bu nedenle üniversitelerde özel güvenlik lisans programlarının açılması; Meslek Yüksek Okullarından mezun olanlara lisans tamamlama imkanı verilmesi gerekiyor. Sektördeki yöneticilerin kariyer planlamalarına destek olmak için akademik çalışmalar yapabilmelerine imkan sunulmalı” dedi. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sektördeki tüm taraflarla ahenkli ve koordineli çalışması gerektiğine dikkat çeken Kösereisoğlu, bu çalıştayın da bunun bir örneği olarak değerlendirilmesini istediklerini belirtti.

Eğitimli ve saygın

3 milyar avroluk bir sektörün gelişimin kamu, özel sektör iş birliği ile gelişeceğinin konuşulduğu çalıştayda, bu gelişimin gerek sektör çalışanlarının ihtisaslaşması gerekse hizmet alıcılarının da beklentilerine göre gelişimi destekleyen faaliyetler için imkan ve ortam oluşturulması altı çizilen konular oldu. Özel Güvenlik sektörünün değişik seviyelerde yönetici ihtiyacının karşılanması kapsamında; üniversiteler bünyesinde konularının tartışılması; bu bağlamda yöneticilerin yüksek lisans ve doktora programlarına dahil olarak sektörün daha saygın ve eğitimli bir yapıya kavuşturulması konusu çalıştay sonunda gerek kamu, gerekse özel sektör temsilcilerinin öncelikli gündem maddeleri arasına girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.