İhtiyaçları kısa sürede gidereceğiz

İhtiyaçları kısa  sürede gidereceğiz
Akören, Bekirli ve Kurfallı mahallelerinde sorunların tespiti ve çözümü için inceleme yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Tüm mahallelerimizde eş zamanlı çalışmalara başladık. Hizmet alanlarımızı yeniden gözden geçiriyoruz. İhtiyaçları en kısa sürede tamamlayacağız” dedi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ekibi ile birlikte Akören, Bekirli ve Kurfallı mahallelerine çıkarma yaptı. Mahallelerin sorunları ile tek tek ilgilenen, ziyaretleri sırasında vatandaşlarında isteklerini dileyen Başkan Yılmaz, birçok hizmet için çözüm yollarını sıraladı. Yer tespitleri yaparak talimatlar veren Başkan Yılmaz’a yardımcısı Hasan Solak, belediye meclis üyesi Sefer Ölçer, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve birim müdürleri eşlik etti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilk olarak Akören Mahallesi’ne gelerek muhtar Hüseyin Ergin’den bilgiler aldı. Köy girişindeki kantar önünde incelemeler başlayan Yılmaz, talepler doğrultusunda buğday ve arpa dökümü için harman yeri yapılması talimatını verdi. Mevcut futbol sahasını da inceleyen Başkan Yılmaz, yaz mevsiminde kadınların sıkça kullandığı spor aletlerinin yanına bir çocuk parkı sözü verdi.

Sağlık Evi yükselmeye devam ediyor
Başkan Yılmaz, ziyareti sırasında yapımına Ocak ayında başlanan Akören sağlık evi inşaatını inceledi. Zemin, kolonlar ve çatının tamamlandığı sağlık evinde çalışmaların hızla sürdüğünü aktaran Başkan Yılmaz, modern ve kullanışlı, vatandaşların ihtiyacını karşılayacak sağlık evi için gün saydıklarını ifade etti.

Bilgisayar Odası yenilecek
İlçedeki ilk ve ortaokullara kütüphane, tiyatro salonu ve bilgisayar odası kazandırmak amacı ile proje başlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Akören Mahallesi Ümit Aksun ilk ve Ortaokulu’nda da incelemeler yaptı. Okulun mevcuttaki küçük ve kullanışsız kütüphane, konferans salonu ve bilgisayar odasını gezen Başkan Yılmaz, teknik ekibine hızlıca tespitte bulunmalarını söyledi. Mevcut kullanım alanları yeni baştan düzenlenerek, kullanışlı ve modern hale getirilecek. Yine okul bahçesinde görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden yapılar da kontrolden geçirilecek.

Tarihi yapılara inceleme
Cedid Ali Paşa Camii bahçesinde incelemeler yapan Başkan Yılmaz, tarihi mezar taşları ile ilgili belediye birimlerinin hızlıca tespitte bulunmasını not aldırdı. Arka bahçedeki taşlar Silivri Belediyesi Tarihi Yapılar Birimi tarafından kontrol edilerek yerinde incelenecek. Yine tescilli tarihi çeşme meydanında da ilgili kurumlar ile iletişim kurularak aydınlatma çalışmaları yapılacak.

Akörenli kadınlara mahalle evi
Her mahalleye bir mahalle evi kazandırmak amacıyla özenli çalışma gösteren Başkan Yılmaz, Akören ziyareti sırasında da mahalle evi için yer tespiti yaptı. Uygun yerin belirlenmesinin ardından gerekli koordinasyonlar sağlanarak mahalle evi en kısa zaman diliminde hizmete açılacak. Akören Mahalle Muhtarlığı hizmet binası alt katındaki dükkanlarla ilgili de düzenlemeler yapılacak.

Çay Evleri kuruluyor
Aile çay evi ve düğünlerde kullanılmak üzere yer tespiti yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eski futbol sahasının olduğu bölgede yaşayan ev sahipleri ile sohbet etti. Özellikle kadınların sosyalleşmek, keyifli vakit geçirmek amacı ile yoğun talepte bulunduğu, içinde çay evi ve çocuk oyun alanı olan bir park mahalleye kazandırılacak. Yine mevcut Akören Düğün Salonu’nun da eksikleri kısa sürede tamamlanacak. Başkan Yılmaz’ın ikinci durağı Bekirli Mahallesi oldu. Burada muhtar Siyami Orta’dan bilgiler alan Başkan Yılmaz, kahvehane ve muhtarlık binasında incelemeler yaptı. İki binada da rutubete neden olan sorunları teknik ekibi ile tespit eden Başkan Yılmaz, dış cephede sıva, izolasyon ve mantolama talimatı verdi. Yine temel sorunların başında gelen durakların tamiri ve anons sistemi de elden geçirilecek. Bekirli muhtarlığı bitişiğindeki iki dairede inceleme yapan Başkan Yılmaz, sağlık evini kontrol etti. 15 günde bir doktorun geldiği sağlık evinin madikal malzeme ihtiyaçlarının yanı sıra temel paravan, sedye ve perde gibi eksikleri belediye tarafından giderilecek. Yine sağlık evi yanında bulunan ve şuan da boş durumdaki bir dairede düzenlemeler yapılarak Bekirli Mahalle Evi olarak hizmete sunulacak. Bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Atatürk Çocuk Parkı’nda da ışıklandırma çalışmaları ivedilikle yerine getirilecek.

Kurfallı'da bakım sürüyor
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın son durağı Kurfallı Mahallesi oldu. Başkan Yılmaz, muhtar Yılmaz Sütçü ile birlikte kapalı pazar yerini inceledi. Başkan Yılmaz, düğünlerin yapıldığı pazar alanına mini sahne, tuvalet, gelin odası, aydınlatma ve bir tarafın kapatılması sözü verdi. Eski ilkokulun bulunduğu alanda tespitler yapan Başkan Yılmaz, alanın mahalleli kadınlara kazandırılması konusunda talimat verdi. Ağaçlık alanların ve yeşilliklerin korunduğu, içinde ahşap çay evi, çocuk oyun grupları, çim futbol sahası ve spor aletlilerinin bulunacağı modern düzenleme kısa sürede başlayacak. Kurfallı Mahallesi gibi birçok mahallede özellikle kadınların keyifli vakit geçirdiği kır bahçesi ve mesire alanları yapılacak. Kurfallı Camii’nin bahçesinde cenazelerde yetersiz kalan alanlar, bazı bölümlerin kullanım dışı kalması ve bahçenin bakımsız halde olması nedeni ile yenilemeler yapılacak. Caminin deposunun tamiri, eski bankların kaldırılması, bahçede çevre düzenlemesi yapılması gibi işlemler hızlıca başlatılacak. Yine mahalle genelindeki tüm çocuk parklarında bakım, oyun gruplarının boyanması ve temizlenmesi gibi işlemler de ivedilikle tamamlanacak. Muhtarlık binasında ise rutubete neden olan tespitlerin yapılmasının ardından yine mantoloma ve izolasyon çalışmaları başlatılacak. Başkan Yılmaz son olarak Kurfallı Mahallesi’ne de bir sağlık evi ve mahalle evi yapılması için fikir alışverişinde bulundu. Ekibi ile birlikte birkaç alternatifi değerlendiren Başkan Yılmaz, iki önemli hizmet binası için yer tespiti yaptı. Uygun mekân ve fiziki koşulların sağlanmasının ardından Kurfallı’ya da sağlık evi ve mahalle evi kazandırılmış olacak.

Yılmaz: Biz hizmet için varız
Vatandaşlarla her zaman bir arada olduğunu söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, talepleri bizzat dinlediğini ifade ederek çözüme kavuşturmak için gayret gösterdiklerini belirtti. Sadece merkez bölgeler değil ilçenin uzak mahallelerini de ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Silivri’yi bütüncül bir anlayışla yöneteceğimizi her fırsatta dile getirdik. Bu sebeple mahalle ziyaretlerimizi çok önemsiyoruz. Eylül ayından itibaren başladığımız bu ziyaretlerde ihtiyaçların giderilmesi veya sorunların çözümü için gerekli adımları atıyoruz. Tüm mahallelerimizde eş zamanlı çalışmalara başladık. Hizmet alanlarımızı yeniden gözden geçiriyoruz. Her mahallemizin kendine göre ihtiyaçları söz konusu. Muhtarlarımız ile birlikte koordineli hareket ediyoruz. Biz hizmet için varız ve elimizden gelenin fazlasını yaparak beklenen, özlenen hizmetleri hayata geçirmeye kararlıyız.” diye konuştu.

SAVAŞ ATAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.