İmamoğlu duyurdu! Evlilik desteği ödemelerinde rekor artış!

İmamoğlu duyurdu! Evlilik desteği ödemelerinde rekor artış!
Evlenecek çiftlere verilen destek ödemesinde yaşanan fiyat artışını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni evlenecek çiftlere sağlanan evlilik desteği ödemesine zam yapıldı! Yeni ücretin açıklanmasının ardından evlenecek çiftler İBB evlilik desteği ödemesine nasıl başvurulacağını ve ödeme miktarını araştırmaya başladı.

İşte yeni evlilik yardımı tutarı 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kişisel X hesabından yaptığı bir paylaşımla evlenecek çiftlere yapılan ödemenin artırıldığını duyurdu. “Kredi değil hibe” diyerek zammı duyuran İmamoğlu, evlilik desteği miktarının 15 bin liraya çıkartıldığını dile getirdi.

"Kredi değil hibe"

Ekrem İmamoğlu’nun söz konusu mesajında; “KREDİ değil HİBE. Ekonomi kötüye gittikçe her alandaki sosyal desteğimizi artırıyoruz. Yeni evlenecek ve ekonomik zorluk yaşayan çiftlere evlilik desteğini 15 bin TL’ye çıkardık.” ifadeleri yer aldı.

Böylece İBB’nin evlilik desteği ödemesinin miktarı 7 bin TL’den 15 bin TL’ye yükselmiş oldu.

İBB evlilik desteğine nasıl başvurulur 2024?

İBB evlilik desteği ödemelerine başvuruda bulunmak isteyenler için birkaç farklı seçenek mevcut. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden, İstanbulsenin mobil uygulaması aracılığı ile ya da Alo 153 çağrı merkezi üzerinden evlilik desteği başvuruları gerçekleştiriliyor.

İBB evlilik desteği başvuru şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin evlilik desteğine başvurmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Başvuran kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekirken, çiftlerin 18 yaş üstü olmaları da zorunlu kılınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.