İmamoğlu’nun Esenyurt için düşündüğü isim belli oldu!

İmamoğlu’nun Esenyurt için düşündüğü isim belli oldu!
Yerel seçimler için adaylarını açıklamaya devam eden CHP’de açıklanacak ismin en çok merak edildiği ilçelerden biri de Esenyurt. İlçede hangi ismin aday gösterileceği henüz bilinmezken İBB Başkanı İmamoğlu’nun kafasındaki adayı Mehmet Mert açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için geri sayım sürerken Cumhuriyet Halk Partisi de son il ve ilçe adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. İstanbul’un Esenyurt ilçesinde aday gösterilecek isim için tartışmalar sürerken DEM Parti ile ilçe özelinde uzlaşma yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oluyor. Konuya dair son kulis bilgilerini içeren bir yazı kaleme alan gazeteci Mehmet Mert, İmamoğlu’nun Esenyurt için düşündüğü ismi paylaştı.

Mehmet Mert, Damga Gazetesi’nde 5 Şubat Pazartesi günü yayınlanan “Mesut Üner deneyimli, Recep Erol temkinli!” başlıklı yazısının bir bölümünde Ekrem İmamoğlu’nun Esenyurt için düşündüğü isme yer verdi. Mert, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak göstermesini beklediği ismin Halis Kahriman olduğunu açıkladı. Öte yandan Mert, Esenyurt’ta DEM Parti ile CHP arasında yapılması beklenen ittifakın da gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

kahrimanesenyurt-icin-goreve-hazirim-h15468-44902.jpg

İşte Mehmet Mert’in “İmamoğlu’nun aklında Halis Kahriman var!” başlıklı yazısından ilgili bölüm:

İmamoğlu’nun aklında Halis Kahriman var!

CHP’de henüz adayları belirlenemeyen İstanbul’un ilçelerinden Esenyurt’ta sona doğru gelindi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın 9 Şubat’a kadar partilerinin İstanbul adayını ilan edeceklerini ve Başak Demirtaş’ın da İstanbul adayı olarak adaylık havuzunda olduğunu açıklaması CHP ile DEM Parti’nin uzlaşamadığını doğruladı.

Bu demek oluyor ki daha önce DEM Parti’ye verileceği konuşulan CHP Esenyurt adayının da DEM Parti’den bağımsız açıklanacağı söz konusu.

Tüm bu denklemlere bakıldığında daha önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı zamanında, Halis Kahriman’ın da aralarında bulunduğu DEVA’dan ayrılan ilçe başkanları ile buluşmayı sağlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kafasında Esenyurt için Halis Kahriman var.

Kahriman’ın 2019 seçimlerinde AK Parti’den ayrılarak İmamoğlu için büyük bir buluşma gerçekleştiği günden bu yana dostlukları devam ediyor.

İmamoğlu böylece hem DEM Parti seçmenine hitap edecek sağcı bir aday ile Esenyurt Doğu ve Anadolu seçmeninin önüne çıkmayı planlıyor hem de aynı kimliğe yakın AK Parti adayından oy almayı düşünüyor.

Zira İmamoğlu’nun elinde bu yönde anketler ve göstergeler yok ise olumsuz sonuçlar en çok onu üzecektir.”

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.