İmar Komisyonu siyasi davranıyor

İmar Komisyonu siyasi davranıyor
Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı ve İBB’li Meclis Üyesi Cavit Ganiç, ilçe meclisinden oy birliği ile geçen fakat İBB Meclisi'nde aylardan beri gündeme alınmayan imar planları hakkında açıklama yaptı. Ganiç, İBB İmar Komisyonu’nun tutumunu ’Siyasi bir tavır’ olarak değerlendirdi

Bakırköy Belediye Meclisi'nin son toplantısında kentsel dönüşüm tartışması çıktı. Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı ve İBB’li Meclis Üyesi Cavit Ganiç, merkez Bakırköy’ün merkez 7 mahallesi ile ilgili yapılan ve ilçe meclisinden ‘Oy Birliği’ ile İBB’ye gönderilen 1/5 binlik planlarının İBB Planlama Müdürlüğü’nde hazırlandığını, Temmuz 2021’de de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildiğini söyledi. Bu güne kadar yapılan tüm görüşmelere rağmen, komisyon kararının bir türlü İBB meclisinde görüşülmediğini belirten Ganiç, İBB’nin İmar Komisyonu ile yaptıkları görüşmelerde, Tuzla, Ümraniye ve Beykoz’un da aynı şekilde dönüşüm talebinin olduğunu ve hepsinin birlikte değerlendirileceği gerekçesinin kendilerine sunulduğunu söyleyerek, “Oysa İstanbul’un 39 ilçesin kendi dinamikleri kendi içinde geçerli olmalıdır. Mayıs ayı İBB Meclisi'nde bu konunun görüşüleceği tarafıma iletilmişti ancak geldiğimiz noktada mayıs ayında da görüşülmeyeceği ortaya çıktı” dedi.


3 teklifle gittim

İBB İmar Komisyonuna, “Planlamadan geldiği şekliyle onaylanması, planın ret edilmesi ve planın revize edilerek kabulü” şeklinde 3 farklı teklifle gittiğini belirten Ganiç, “Olumlu yahut olumsuz cevabın İBB’nin ‘Mayıs’ ayı içinde yapılacak görüşmelerde sonuçlanmasını, bu ay görüşülmezse bana gelen Bakırköylü vatandaşları Ak Parti İlçe ve il başkanlığına gönderip, Ak Parti’nin destek vermediğini söyleyerek şikayet edeceğimi de ifade ettim” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Yaptığı açıklamaların salonda bulunan gazeteciler aracılığı ile Bakırköylülere duyurmak istediğini belirten Ganiç, “CHP’li Meclis üyesi arkadaşlarm da yaptığım konuşmayı sosyal medya hesaplarından duyursun” talebinde bulundu.



Siyaset üstü bir konu

Ak Parti adına söz alan İmar Komisyonu Üyesi Ömer Kaan Kara ise konuyla bizzat kendisinin ilgilendiğini, en kısa zamanda çıkması için çalıştıklarını ve kentsel dönüşüm olayına siyaset üstü baktıklarını söyleyerek, “Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Gerek imar hak kayıpları, gerekse kentsel dönüşümle ilgili desteklerinden dolayı Ak Parti ve MHP grubuna her platformda teşekkür ettiğini ancak, gelinen noktada İBB İmar Komisyonu’nun tutumunu ’Siyasi bir tavır’ olarak değerlendirdiğini söyleyen Cavit Ganiç de “Ben AK Partili meclis üyesi arkadaşlarım çalışmıyor demiyorum. Bazen insan çok çalışır ama bir sonuca varamaz. Bu karar tamamen siyasidir ve komisyon görüşmelerimizde de bu bize açıkça ifade edilmiştir”  karşılığını verdi.


Oldu bitti olmaz!

Ak Parti Grup Sözcüsü Halit Cebeci ise Ganiç’in konuşmalarını eksik bulduğunu söyleyerek, “Sanki her sene yapılan bir plan gibi sunuluyor. Burada 20 yıldır yapılmayan bir bölge planından bahsediyoruz. Bakırköy’ün 20 yıldır yapılmamış bir bölge planı ile ilgili İBB bürokratlarının yapmış olduğu bir çalışmadan söz ediyoruz. İBB bürokratlarının yaptığı çalışmayı bizzat gördük. Bize göre iyi olan, değiştirilmesi, olması ve olmaması gereken yerleri var. Dolayısı ile 20 yılda bir kere yapılmış ve bir yirmi yıl daha yapılmayacak bir plandan bahsediyoruz. Bunu olsun bitsinle yapmak olmaz. Evet Cavit başkan üzerinde baskılar var ama bunu her yıl yapılan bir planın bu sene gecikmesi gibi anlatırsanız, bu durum hakkaniyet ölçüsüne girmez” dedi.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.