İnşaat şirketine çikolata ihalesi!

İnşaat şirketine çikolata ihalesi!
Bahçelievler Belediyesi iş kolu inşaat olan bir şirkete çikolata ihalesi verdi. İhaleye sadece Art İstanbul İnşaat isimli firma katıldı. Bir milyon 701 bin liralık ihalede sadece bin lira gibi bir kırım yapılması da dikkatlerden kaçmadı.

HABER: ERCAN ÖZTÜRK - Bahçelievler Belediyesi 13 Nisan’da, Ramazan bayramında dağıtılmak üzere çikolata ihalesi yaptı. İhale, doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması durumunda zorunlu olarak yapılan 21/B’ye göre yapıldı. İhalenin yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 702 bin lira olarak belirlendi. Belediyenin sadece Art İstanbul İnşaat isimli firmaya davet gönderdi. Rekabet koşulları gerçekleşmeden yapılan ihalede sadece bin lira kırım yapılarak şirketle 1 milyon 701 bin liraya sözleşme yapıldı. Firmanın yaklaşık maliyetten sadece bin lira düşük teklif vermesi kafalarda soru işareti bıraktı.

İşi inşaat yapmak!

İTO kayıtlarına göre 200 bin lira sermayeli şirketin iş kolu tanımlaması şöyle: “İnşaat taahhüt ve müteahhitlik işleri yapmak, resmi ve özel inşaatlar yapmak. -Resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşların inşaat işleri, tüneller, limanlar, fabrikalar, yollar, köprüler, bentler, barajlar, lojmanlar,idare binaları gibi yapılar, resmi kurum ve hizmet binaları, beton, asfalt, karayolu, liman binaları, iş hanları, ticari yapılar, atölyeler, imalathaneler ile her türlü toplu konut, kooperatif meskenleri, kara ve demir yolları, hava meydanları, istasyonlar, otogarlar, otoparklar, garajlar, çarşı mağaza, pazar işyeri, otel, motel, villa, pansiyon, hastane, cami, dispanser, sağlık merkezleri, ilk yardım tesisleri ve benzeri devlet yapıları gibi işler yapmak.”

bahceli-belediye.jpg

Esenyurt'ta farklı

Esenyurt Belediyesi de Bahçelievler Belediyesi ile aynı tarihlerde çikolata alım ihalesi yaptı. 10 Nisan 2023 tarihinde yaklaşık maliyeti 808 bin lira olan çikolata alım ihalesini inşaat firması değil bir gıda firması kazandı. İhaleye rekabet şartları oluşsun diye iki firma davet edildi. İhalede en düşün teklifi firen Detay Gıda ile 664 bin liraya sözleşme yapıldı. Bahçelievler’de bin lira olan kırım Esenyurt’ta 144 bin oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.