İnsanın çocuk olası geliyor

İnsanın çocuk olası geliyor
Çatalca’da başlayan “Sömestr Şenliği” daha ilk günden 39 mahalleden de çocukların ilgi odağı haline gelirken tüm etkinliklere tek tek katılan Belediye Başkanı Mesut Üner “Ah bir çocuk olsaydım. Çatalca’da çocuk olmak bile ayrıcalıktır. Vallahi insanın çocuk olası geliyor” dedi

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nin neredeyse tüm katlarında organize edilen ve her bir metrekaresinde çocukların eğlenmesi için dizayn edilen “Sömestr Şenliği” daha ilk gününde yüzlerce çocuğu misafir etti. Şenlik, oyun grupları, tiyatrolar, yarışmalar, çömlek imalatı, resim ve çizim atölyeleri, palyaçolar ve daha birçok etkinlikle tüm ilçenin ilgi odağı haline geldi.



En şanslı çocuklar

Sömestr şenliğinde etkinliklere katılarak çocuklarla vakit geçiren Belediye Başkanı Mesut Üner, “Vallahi insanın çocuk olası geliyor. O kadar güzel bir iş yapıyoruz ki, burada bulunan ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Aylar öncesinden hazırlanmaya başladılar. Şu gözlerinin içi gülen yavrularımıza bir bakar mısınız? Ne kadar stresli bir zamanda olursanız olun, ne kadar yoğun olursanız olun, bırakıp gidemiyorsunuz. Onlarla 24 saat burada bu etkinlikleri yapsam inanın ki bıkmam, sıkılmam. Bugün Çatalca’da ne yapıyor isek her şey bu çocuklarımıza kalacak. Gelecek nesillerimiz işte bunlar. Hepsinin gözlerindeki parıltıyı ben görüyorum. Yaptığımız tüm işlerin en büyük karşılığını onların bize sıkı sıkı sarılması ile alıyoruz. Çocuklarımız için çok daha güzel şeyler yapacağız. Bu sene ve bundan sonra ki senelerde bu ilçenin çocukları İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde en şanslı çocuklar olacaklar” ifadelerini kullandı.



Ben de katılacağım

Çocuklar ile kimi zaman resim yapan, kimi zaman çömlek imalatı yapan, kimi zaman onlarla yarışmalara katılan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca Belediyesi olarak 5 gün boyunca aralıksız sürdüreceğimiz bu etkinliğine 39 mahallemizin de çocukları davetli. Bu mekan 5 gün boyunca tamamen çocuklarımızın hizmetine sunulmuş bulunmakta. Etkinlik alanında görev yapan arkadaşlarımız her dakika onların birer ablaları, ağabeyleri gibi onlarla ilgilenecekler. Vaktim oldukça da sık sık ben de katılacağım. Az önce de söylediğim gibi, keşke 7 gün 24 saat onlarla bu atmosferi beraberce yaşayabilsek” dedi.

mesut üner çatalca
 



GENÇLERİMİZ SAKIN ALINMASIN

“Çocuklarımız bizden ne istiyorlar ise biz hepsini yapmaya hazırız” diyen Üner, “Çatalca Belediye Başkanı olarak onların Mesut amcaları olarak bu etkinliklerimizi sürdüreceğimizin müjdesini de buradan veriyorum. Gençlerimiz sakın alınmasın. Onlar için de gelecek günlerde çok güzel etkinliklerimiz olacak. Kültür işlerinden sorumlu meclis üyesi kardeşimiz Tuba Uzun ve Kültür İşleri Müdürlüğü ekibindeki arkadaşlarımız bu bahar ve yaz döneminde çok güzel etkinliklerin hazırlıklarını yaptılar. İnanıyorum ki bu ilçede 7 den 70 değil, yeni doğan bebeğimizden en büyüğümüze kadar herkes ama herkes kültürel hizmetleri doruk noktasında yaşayacaklar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.



CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Çatalca Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sorumluluğunda gerçekleştirilen “Sömestr Şenliği” dün ilk gün olarak startını verdi ve salı-çarşamba-perşembe ve cuma günü de devam edecek. Her gün saat 12.00-16.00 arası devam edecek etkinlikte her gün yeni yeni aktiviteler ile eğlenecek olan çocukları ayrıca sürpriz hediyeler ve ikramlar bekliyor olacak.


BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.