İşçi cefada sendika başkanı sefasında!

İşçi cefada sendika başkanı sefasında!
Cam işçileri promosyon hakkı için haftalardır mücadele ederken üyesi oldukları Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın fiyatı 2 milyonu bulan makam aracı almasına tepki gösteriyor

Zirve yapan enflasyon rakamları, ekonomik krizin derinleşmesi, hayat pahalılığı işçilerin içinde bulunduğu koşulları daha da ağırlaştırıyor. Birçok iş kolunda işçiler, bankalardan alacağı promosyon için mücadele ediyor. Cam işçileri de promosyon hakkı için haftalardır mücadele ederken üyesi oldukları Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın fiyatı 2 milyonu bulan makam aracı almasına tepki gösteriyor. Evrensel'den Uğur Ökdemir'in haberine göre; Şişecam hissedarı İş Bankası’nın çalışanlarına promosyon verip cam işçilerine promosyon vermemesine tepki gösteren Kristal-İş üyesi cam işçileri Bursa’da İş Bankası önünde eylem yapmış, sonrasında ise imza kampanyası başlatmıştı. Bu süreçte Kristal-İş Bursa Şubesinin genel merkez tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen cam işçileri Genel Başkan Bilal Çetintaş’ın, fiyatı 2 milyon lirayı bulan Volvo S 90 markalı makam aracı almasına tepki göstererek, “Geçim derdi için mücadele etmeyenler kendileri için lüks harcama yapıyor” dedi.

Tek dertleri kendi çıkarları
Haftalardır hakkı olan promosyonlar için mücadele ettiklerini hatırlatan bir işçi, “Bizlerin bu mücadelesi genel merkez tarafından bir türlü görülmüyor. Herkes borç içinde. Ay sonu gelmez oldu. Okullar açıldı, önümüz kış, masraflarımız artıyor. Haklarımız için mücadele vermeyen genel merkez kendi lüksü için kesenin ağzını açıyor. Vergi dilimi için bir çalışma yapması gerekenler oralı değiller. Aldığımız her ürün için vergi veriyoruz, bu yetmiyormuş gibi bir de maaşlarımızdan kesinti oluyor. Genel merkez yöneticilerinin artık yüzlerini işçiye dönmesi gerek” dedi. “Ekonomik krizle boğuşuyoruz” diyen bir başka cam işçisi şunları söyledi: “Biz ekmeğimizi büyütme derdindeyiz. Ama bu mücadelede Kristal- İş Genel Merkezi bizleri görmüyor ya da görmek istemiyor. Tek dertleri kendi çıkarları” diyerek tepki gösterdi.

Kendine yakışanı yaptı
Kristal- İş Genel Başkan Bilal Çetintaş'ın lüks makam aracı aldığını sosyal medya hesabından duyuran, önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Serdar Başyiğit de şu paylaşımı yaptı: “Bankaların yoldan geçene maaş promosyonu verdiği bir ortamda Şişecam çalışanı üyelerinin promosyon talebini duymazdan gelen çok sıkıştığında iştirakçiyiz alamayız diyen, emekli olunca alırsınız diyen bir sendika ağası üyesinin ay sonunu getiremediği temmuz ayında yaşanan enflasyonu bile yüzde 50’lik bir kesimin alamadığı bir ortamda, Eskişehir bölgesinde grevde olan Atışkan Alçı üyelerinin 100 gündür grevde olduğu ve çocuklarının okul masraflarını bile karşılamakta güçlük çektiği bir zamanda yine kendine yakışanı yaptı. Son model Volvo S 90 aldı.”
 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.