İşçilere yüzde 107 zam!

İşçilere yüzde 107 zam!
İstanbul ambar işyerlerinde yeni dönem toplu iş sözleşmeleri imzalandı. Ücretlere net yüzde 94 ila 107’ye varan oranlarda zam alındı.

TÜMTİS/Tüm Taşıma İşçileri Sendikası örgütlü olduğu İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası Ambar İşyerlerinde 2023-2024 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerini anlaşma ile sonuçlandırdı.
19 ay süre ile bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesi’nin ilk dönemi 7 ay olmak üzere ikinci yılı 6’şar aylık dönemler halinde düzenlendi.

Buna göre; 01 Haziran 2023 tarihinde geçerli olmak üzere ücretlere net yüzde 94,5 ila yüzde 107 arasında değişen oranlarda zam alındı. 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren sendika üyesi işçilerin almış oldukları ücretleri, asgari ücrete gelen zam oranı +2 puan oranında arttırılacak. 01 Temmuz 2024 tarihinden itibaren ücret ve sosyal haklara, asgari ücrete ara zam yapılması durumunda asgari ücrete gelen zam oranında artış sağlanacak, asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde ise TÜİK’in açıkladığı ilk 6 aylık toplam enflasyon oranında artış sağlanacak. İmzalanan TİS ile sendika üyesi işçilerin dört aylık ücret tutarında almış oldukları ikramiyeleri aynen korundu. Geriye dönük TİS fark alacaklarının Eylül ve Ekim ayı başında iki taksit olarak ödenmesine karar verildi. TİS ile kademeler birleştirilerek alt kademe ücretleri üst seviyeye getirildi.

Yol ücreti kazanım oldu

İmzalanan TİS ile fazla mesai ücretleri yüzde 100 oranında arttırıldı. Üyelere yol ücreti kazanımı sağlanarak sendika üyesi işçilere İstanbul mavi kart bedeli ücret ödenmesi ve mavi kart ücretindeki artışların da yansıtılması kararlaştırıldı. İstanbul’da 43 ambar işyerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Muharrem Yıldırım, Genel Mali Sekreter Seyfi Erez, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ersin Türkmen ve Şube Sekreteri Murat Küçükşahin ile sendika avukatı Oktay Durmaz’ın katılımı ve işveren tarafını temsilen nakliyeciler derneği ve işverenleri sendikası yöneticilerinin aralarında olduğu komisyon üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda imzalandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.