İslam'ın dünü bugünü!

İslam'ın dünü bugünü!
Başakşehir Belediyesi, toplumsal ve kültürel konularda değerli isimleri ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. İlgiyle takip edilen Düşünce Akademisi’ne konuk olan yazar Taha Kılınç, İslam’ın dünü, bugünü ve yarını üzerine verimli bir söyleşi gerçekleştirdi

Başakşehir Belediyesi, kültür sanat sezonu kapsamındaki etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Fikirlerin yeniden hayat bulduğu, merak edilen konuların ele alındığı Düşünce Akademisi’nin bu haftaki konuğu yazar Taha Kılınç oldu. Başakşehir Şehir Sanat’ta düzenlenen programı ilçe sakinleri ilgiyle takip etti.

İslam, dünyanın her yerinde
100 yıl önce İslam coğrafyasının belli bir noktada yoğunlaştığını söyleyen Kılınç, “Zaman geçtikçe İslam dini yaygınlaşmaya başladı. Şu an itibariyle dünyanın her yerinde İslam’a inanan, İslam’a gönül veren milyonlarca insan bulunuyor. Bunun önüne geçmek için de çalışma yürütülüyor. 1970’li yıllardan önce gazete ya da basılı mecmualarda yaptıkları çalışmalar, 1970’li yıllardan itibaren iletişim ağlarının gelişmesiyle birlikte farklı bir boyut kazandı. Günümüzde ise bu internet üzerinden yapılıyor.” diye konuştu.

100 yıl sonra farklı olacak
Yapılanlara rağmen en fazla hızla yayılan dinin İslam olduğunu ifade eden Kılınç, “Ne kadar olumsuz haber ya da yayın yapılırsa yapılsın İslam’ın yayılma hızının önüne geçemiyorlar. Bundan 100 yıl sonra İslam’ın çok daha farklı bir boyutta olacağını ve milyarlarca insanın İslam coğrafyası içerisinde yaşadığını da görmüş olacaklar. İslam, sadece bir noktada ya da bir kıtada değil, dünyanın merkezindedir. Bu nedenle dünyanın dört bir yanına yayılmaktadır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.